Tarkka 3D-anturi laajojen pintojen tarkistukseen

surfaceCONTROL 2500 -sarja on kehitetty hajaheijastavien pintojen kuten metallipintojen (pinnoittamaton, galvanoitu, elektroforeesikäsitelty), muovipintojen ja keramiikan tarkistamiseen. Anturi käyttää reunojen projektiota ja skannaa pinnan. Siksi strukturoitu valokuvio heijastetaan mitattavaan kohteeseen. Kalibroidut kamerat käyttävät tätä kuviota hakeakseen vastaavia pisteitä, joista 3D-tiedot lasketaan. Saatavilla on erilaisilla mittausalueilla ja resoluutioilla varustettuja antureita.

Esimerkkejä sovelluksista:

  • Ruiskuvaletut osat, kuten auton puskurit, polttoaineluukut tai ovien ja kattoluukkujen suojat
  • Komposiittiosat (SMC), kuten takaluukut tai spoilerit
  • Kojelaudan tarkistus
  • Huonekalun etupuolen yhtenäisyys

Tekniset tiedot:

  • Laaja mittausalue, enintään 575 x 435 x 300 mm³
  • Resoluutio vähintään 0,25 mm (sivuttaissuunnassa)
  • Liittymät: Gigabit Ethernet (kuvatietojen lähetys), USB 2.0 (anturin ohjaus)

surfaceCONTROL DefMap3D -ohjelmisto pintojen analyysiin

surfaceCONTROL DefMap3D on kokonaisvaltaisin ohjelmistoratkaisu pintavirheiden tunnistusta ja analyysiä varten. Se sisältää kaikki tarvittavat komponentit ja prosessit asetusten tekemistä, konfigurointia ja tarkistustehtävien arviointia varten.

Laaja toimintovalikoima tukee myös yksittäisten osien analysoimista, pienten sarjojen mittaamista sekä robottiavusteista useiden mittausalueen tarkistusta. Anturin ohjaus, 3D-pistepilven laskenta ja vikojen tunnistus voidaan automatisoida käyttäen makrokomentoja.

Ohjelmisto tarjoaa osana pinnan analyysiä useita menetelmiä pintatietojen muodon virheiden tunnistamiseen ja objektiiviseen arviointiin. Erilaisten suodattimien kohdistettu käyttö voi vähentää pintarakenteiden vaikutusta (esim. rakeisuus). Tarkistuksen tulokset sisältävä raportti luodaan. surfaceCONTROL DefMap3D on saatavilla erilaisina versioina, joiden ominaisuudet on suunnattu erilaisiin mittaustehtäviin.

Klapper_surfaceCONTROL-Mobile-ME_500px

Jos pintakomponentit sijaitsevat eri paikoissa, surfaceCONTROL Mobile on erinomainen ratkaisu. Tämä siirrettävä järjestelmä, johon kuuluu kannettava tietokone ja anturi, on helppo kuljettaa kotelossa. Se voidaan asentaa kolmijalan päälle. Tavallinen mittausalue on noin 410 x 300 mm.

Klapper_surfaceCONTROL-Compact-ME_500px

surfaceCONTROL Compact on saatavilla pienten testikappaleiden (enintään noin 200 x 300 mm) tarkistuksia varten. Anturi on pysyvästi integroitu koteloon. surfaceCONTROL Compact sopii ruiskuvalun ja valettujen metalliosien inline-tarkistukseen.

Klapper_surfaceCONTROL-Robotic-ME_500px

Jos anturi asennetaan robottiin, järjestelmä on helppo ja nopea sopeuttaa erilaisiin mittaustehtäviin. Robotille on saatavilla kuusi vapausastetta. Vaatimusten mukaan voidaan valita oikean kokoinen robotti. Jos komponentti sijoitetaan pyöröpöydälle (seitsemäs akseli), sitä voidaan kääntää akseliin päin, jolloin robotilta vaadittu ulottuvuus pienenee. surfaceCONTROL Robotic -mallin ansiosta suuretkin komponentit voidaan tarkistaa kokonaan vain yhdellä anturilla.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109