Tarkat anturiratkaisut akkujen valmistukseen

Laajaa teknologista osaamista ja käytännön tietoa akkujen valmistuksesta

Moderneja paristoja ja akkuja käytetään monilla eri aloilla. Olipa kyse autoista, energian varastointilaitteista, työkaluista tai älypuhelimista, akuista tulee tulevaisuudessa entistäkin tärkeämpiä. Akkujen valmistuksessa edellytetään korkeaa automaatiotasoa sekä yksittäisten valmistusprosessien optimointia, jotta akkujen laatua, tehokkuutta ja taloudellisuutta voidaan jatkuvasti parantaa. Micro-Epsilon tarjoaa tarkkoja antureita ja mittausjärjestelmiä, jotka sopivat hyvin erilaisiin mittaustehtäviin monenlaisissa elektrodien, akkusolujen ja akkumoduulien valmistusprosesseissa.

Miksi valita Micro-Epsilon?

  • Lisää tarkkuutta ja innovaatiota – Made in Germany
  • Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa: laatua ja ammattitaitoista ongelmanratkaisua sarjatuotanto- ja OEM-sovelluksissa
  • Laaja-alaista teknistä ja käytännöllistä osaamista akkujen valmistuksessa
  • Erittäin tarkat anturit ja inline-mittausjärjestelmät samalta valmistajalta

Edut yhdellä silmäyksellä

  • Tarkat mittaukset korkeissakin lämpötiloissa
  • Kuljettimien kanssa yhteensopivat anturit
  • Passiiviset anturit – myös räjähdysvaarallisiin ympäristöihin
  • Monikanavamittaukset
  • Nauhan kallistumisen kompensointi

Erittäin tarkat anturit akkukalvojen paksuuden mittaamiseen

Micro-Epsilonin kosketuksettomat siirtymäanturit tarjoavat lukuisia etuja paksuuden mittauksessa. Esimerkiksi kapasitiivisilla antureilla on melko suuri mittauspiste, jolla voidaan kompensoida pintojen epäyhtenäisyyttä. Lisäksi kapasitiivisia antureita voidaan käyttää korkeissa lämpötiloissa. Integroidun lämpötilan kompensoinnin ansiosta anturit tuottavat vakaat mittaustulokset alle mikrometrin tarkkuudella ja niitä voidaan käyttää myös kuivausprosesseissa.

Optisessa paksuuden mittauksessa konfokaaliset anturit ovat todella edukseen ja valkoisen valon interferometrit puolestaan loistavat akkukalvojen inline-paksuusmittauksissa. Antureita käytetään yleensä märkäpinnoitusprosessien valvonnassa ja ohjauksessa, mutta ne sopivat myös kuivapinnoitusprosesseihin. 

Saat takuulla parhaan anturin mittaussovellukseesi riippumatta mitattavasta kohteesta tai sen pinnoitteesta (pinnoittamaton/pinnoitettu). Ota yhteyttä!

3D-anturit ja ulottuvuuksien mittausteknologia elektrodien ja akkujen valmistukseen

Micro-Epsilonin 3D-antureita käytetään pinnoitettujen kalvojen valmistuksen valvontaan ja 3D-tarkistukseen. 3D-laserskannerit sopivat jatkuvaan nauhojen valvontaan ja 3D-tilannekuva-antureita käytetään erittäin tarkkoihin pysähdysmittauksiin. Micro-Epsilonin 3D-anturit mahdollistavat vakaat mittaukset korkealla resoluutiolla ja ne havaitsevat muodon pienimmätkin virheet, kuten pintasäröilyt ja sulkeumat. Nauhojen reunojen valvontaan käytetään optisia mikrometrejä, jotka tarkistavat levyjen liikkeet luotettavasti.

Inline-järjestelmät akkukalvojen paksuuden mittaamiseen

Nauhamateriaalien paksuuden inline-tarkistuksiin käytetään thicknessGAUGE-anturijärjestelmiä. Tarkkaan paksuuden mittaukseen on saatavilla useita malleja erilaisilla anturityypeillä, mittausalueilla ja mittausleveyksillä. Järjestelmät käyttävät kahta optista tai sähkömagneettista etäisyysanturia kennomateriaalin, kalvojen tai pinnoitteiden paksuuden mittaamiseen.

O-runkomallinen anturijärjestelmä tarkkaan paksuuden mittaamiseen
O-runkomallinen anturijärjestelmä tarkkaan paksuuden mittaamiseen

Lisää tarkkuutta akkujen valmistukseen

Micro-Epsilon tarjoaa toimivia ratkaisuja erilaisiin akkujen valmistuksessa käytettyihin sovelluksiin, paksuuden inline-mittauksista tarkkaan koneenvalvontaan ja 3D-pinnantarkistukseen. Johtavat akunvalmistajat ja autoteollisuuden toimijat ympäri maailmaa käyttävät näitä antureita ja ovat vaikuttuneita niiden tarkkuudesta ja luotettavuudesta.

Löydät esimerkkejä erilaisista akkuteollisuuden sovelluksista täältä

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109