Micro-Epsilon News

Micro-Epsilonin interferoMETER-anturien resoluutio on alle 30 pikometriä, joten ne ovat tarkempia kuin aikaisemmat optiset mittauslaitteet. Saatavana on kolme eri mallia erilaisiin käyttötarkoituksiin: IMS5400-DS erittäin tarkkoihin ja teollisiin etäisyyden mittauksiin, IMS5400-TH tarkkoihin paksuuden mittauksiin sekä tyhjiösovelluksiin sopiva IMS5600-DS etäisyyden mittaamiseen alle nanometrin tarkkuudella.

Lue lisää

IF2008/ETH on uusi tukeva 8-kanavainen käyttöliittymämoduuli. Sitä käytetään integroitaessa tuotantoprosessiin useita antureita. Ethernet-verkkoon voidaan integroida jopa kahdeksan Micro-Epsilon-tuotetta ja/tai RS422-liitännällä varustettua kooderia. Siinä on neljä ohjelmoitavaa kytkentätuloa/-lähtöä, kymmenen LED-merkkivaloa ja web-liittymä määritysten tekoa varten. Lisäksi Micro-Epsilon tarjoaa sensorTOOL-työkalun kirjattujen tietojen visualisointiin ja tallennukseen.

Lue lisää

Suuren tarkkuuden colorSENSOR CFO True Color -antureissa suuri väritarkkuus yhdistyy moderneihin käyttöliittymiin ja intuitiiviseen käyttöön. Niitä käytetään teollisiin mittaustehtäviin, joissa vaaditaan suurta tarkkuutta. Lisäksi anturit voi nyt integroida PROFINET-, EtherNet/IP- ja EtherCAT-ympäristöihin yhteisen yhdyskäytävän kautta.

Lue lisää

OptoNCDT 1220 -laseranturi on nyt saatavana vakiona myös digitaalisella RS422-liitännällä varustettuna. Nämä sisäisellä ohjauselektroniikalla varustetut pienikokoiset anturit parantavat OEM- ja sarjatuotantosovellusten suorituskykyä. Niitä käytetään muun muassa automaatio-, 3D-tulostus-, koneenrakennus-, robotiikka- ja autoteollisuudessa.

Lue lisää

Uusi thermoIMAGER TIM 160S tarjoaa reaaliaikaista lämpökuvausta 120 kHz:n mittausnopeudella. Kamera mittaa luotettavasti lämpötiloja alueella -20 °C...+1 500 °C suurella lämpöherkkyydellä. Se on erittäin kevyt, eivätkä ympäröivät olosuhteet vaikuta siihen. USB 2.0 -liitännät ovat heti käyttövalmiit. Lisäksi teollisuusliitäntöjä varten on saatavana muita käyttöliittymiä.

Lue lisää

Tehokkaita eddyNCDT 3060 -mittausjärjestelmiä käytetään teollisuusprosesseissa siirtymä- ja etäisyysmittauksiin. Näissä kosketuksettomissa siirtymäantureissa on vaikuttava tarkkuuden, nopeuden ja lämpötilavakauden yhdistelmä. Anturivalikoimaa on nyt täydennetty 6 ja 8 mm:n mittausalueilla. Näin käyttöalueet ovat entistä laajempia ja tarkkuusmittaustehtäviä voidaan tehdä joustavammin lähes millä tahansa teollisuudenalalla.

Lue lisää

Suurten siirtymien ja etäisyyksien mittaamiseen teollisuusympäristöissä käytetään wireSENSOR WPS-K100 -vaijerivetoantureita. Uudet 1 500 mm:n ja 2 500 mm:n mittausalueet sopivat entistä useampiin teollisuussovelluksiin. Tukevissa antureissa on lasikuituvahvisteinen muovikotelo sekä erilliset rumpu- ja jousitilat. Erinomaisen hinta-laatusuhteensa ansiosta nämä anturit sopivat loistavasti OEM- ja sarjatuotantosovelluksiin.

Lue lisää

optoNCDT 1750DR -laseranturi on suunniteltu erityisesti siirtymä- ja etäisyysmittauksiin voimakkaasti heijastavilla pinnoilla, kuten kiiltävillä muoveilla ja peilaavilla lasi- ja metallipinnoilla. Nämä haastavat pinnat eivät ole laseranturille ongelma. Reaaliaikaisella pinnankorjausominaisuudella anturi mukauttaa valotusta reaaliajassa pinnassa tapahtuvien muutosten mukaisesti ja tuottaa jatkuvasti stabiilin signaalin. Sen pienikokoinen rakenne ja integroitu ohjauselektroniikka soveltuvat erinomaisesti ahtaisiin asennuspaikkoihin, ja tämän ansiosta anturi on helppo integroida.

Lue lisää

Uuden IF2030/ENETIP-käyttöliittymämoduulin avulla anturit on helppo liittää EtherNet/IP-ohjausjärjestelmiin. Moduuli on yhteensopiva monien Micro-Epsilon-anturien kanssa, jotka tuovat tietoja RS422- tai RS485-käyttöliittymän kautta, ja se tukee jopa 4 MBaudin datanopeuksia. Kytkentäkaappiin asentaminen tehdään DIN-kiskon avulla.

Lue lisää

optoCONTROL 2520-95 on Micro-Epsilonin tarkkuusmikrometri staattisiin ja dynaamisiin mittaustehtäviin 95 mm:n mittausalueella. Suuri lineaarisuus ja suuri mittausnopeus yhdessä tekevät järjestelmästä ihanteellisen suuria mittausalueita vaativiin sovelluksiin. Järjestelmää käytetään lähes kaikilla teollisuudenaloilla kemianteollisuudesta autoteollisuuteen ja koneenrakennukseen. Esimerkiksi leikkaavissa koneissa monisegmenttimittauksella voidaan mitata samanaikaisesti useita liuskoja.

Lue lisää

capaNCDT CST6110 -mittausjärjestelmä suorittaa luotettavasti kosketuksettoman pyörimisnopeuden mittauksen sähköä johtavista ja johtamattomista kohteista. Lisäksi mittausjärjestelmä tunnistaa pyörähdykset ensimmäisestä aina 400 000:nteen kierrokseen minuutissa, ja sitä käytetään voimansiirron, roottorien siipien ja akselien asentomerkkien mittaukseen. Pienikokoinen teollinen anturi on kytketty varmatoimiseen ohjauselektroniikkaan, ja se on helppo integroida rajallisiin asennustiloihin.

Lue lisää

Kapasitiivisen capaNCDT 61x4 -mittausjärjestelmän avulla on mahdollista tehdä siirtymän mittauksia siten, että signaali on erittäin stabiili ja joustavuus paras mahdollinen. Aktiivinen anturi sisältää integroidun esivahvistimen, jonka ansiosta tällä innovatiivisella teknologialla voidaan luotettavasti siirtää stabiileja signaaleja 15 metrin mittaista kaapelia pitkin. Järjestelmän kaapeli voidaan näin ollen asentaa joustavasti, ja järjestelmä sopii erinomaisesti myös kuljettimessa käytettäväksi. Aktiivista anturia käytetään koneenrakennuksessa, robottien tuotannossa ja puolijohteiden valmistuksessa.

Lue lisää

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109