Micro-Epsilon News

Kun perinteiset pyrometrit toimivat äärirajoillaan metalliteollisuudessa pölyn, savun tai höyryjen ympäröimänä, uusi thermoMETER CTRatio -pyrometri tarjoaa tarkat mittausarvot näissäkin olosuhteissa. Sitä käytetään teollisuuden lämpötilamittauksiin lämpötilavälillä +250 °C – +3000 °C. Lyhyt 1 ms:n vasteaika mahdollistaa nopeidenkin prosessien valvonnan. Lujaa ja kestävää pyrometriä voidaan käyttää jopa 200 °C:n lämpötilassa ilman jäähdytystä. Saatavana on myös korkean lämpötilan malli enintään 315 °C:n lämpötiloille.

Lue lisää

Micro-Epsilonin kehittämässä mainSENSOR-mittausperiaatessa yhdistyvät sekä induktiivisten antureiden että magneettisten anturien edut. Nämä anturit tarjoavat luotettavan ja kestävän anturiratkaisun siirtymä-, etäisyys- ja pyörimisnopeusmittauksiin. Antureita käytetään usein vaihtoehtona induktiivisille antureille ja läheisyysantureille prosessiautomaatiossa, pakkaamisessa ja koneiden valvonnassa. Edullisen hinta-suorituskykysuhteensa ansiosta anturit sopivat erityisen hyvin sarjatuotantosovelluksiin.

Lue lisää

Suorituskykyisissä scanCONTROL 30xx -laserprofiiliskannereissa yhdistyvät huipputekniikka, paras suorituskyky ja monipuolinen sovellusvalikoima. Suuren dynamiikan skannerit ratkaisevat vaativien pintojen mittaustehtävät automaatiossa, tuotannon ja prosessien valvonnassa sekä laadunvalvonnassa. Laitteessa on integrointitarkoituksiin useita liitäntämahdollisuuksia, kuten Ethernet, Ethernet/IP, EtherCAT ja PROFINET.

Lue lisää

Konfokaaliset anturit määrittävät tarkasti etäisyydet eri pinnoilla ja mittaavat läpinäkyvien materiaalien paksuuden tarkasti. Micro-Epsilon on laajentanut tuotevalikoimaansa kahdella uudella uusia sovellusalueita avaavalla anturilla. Suuren kallistuskulmansa vuoksi confocalDT IFS2407-3 on suunniteltu erityisesti kaareville pinnoille. IFS2404/90-2 on suunniteltu rajoitettuihin asennustiloihin, pääasiassa sarjatuotantosovelluksiin. 90°:n linssi mahdollistaa tilaa säästävän asennuksen tuotantolaitoksiin ja koneisiin.

Lue lisää

Tarkkuus, monipuolisuus ja kompakti muotoilu ovat tärkeimmät tekijät teollisissa sarjatuotantosovelluksissa. Micro-Epsilon on kehittänyt uudet scanCONTROL 2500 -laserskannerit näiden vaatimusten pohjalta. Nämä laserskannerit sopivat erinomaisesti automaatiosovelluksiin, kuten liimahelmien tarkistamiseen tai reunojen tunnistukseen ja tarjoavat erinomaista tehokkuutta edulliseen hintaan.

Lue lisää

Alle mikrometrin resoluution ja jopa 20 kHz:n taajuusvasteen ansiosta uusi induktiivinen siirtymien mittausjärjestelmä eddyNCDT 3070 tarjoaa tarkat tulokset siirtymän, etäisyyden, sijainnin, akselin liikkeen ja välien mittauksessa. Tämä tehokas, yleiskäyttöinen ja teollisuuden tarpeisiin soveltuva järjestelmä perustuu pyörrevirtaperiaatteelle. Se on myös yhteensopiva 100 eri anturimallin kanssa. Järjestelmää käytetään, kun tarvitaan erittäin suurta tarkkuutta vaikeissa olosuhteissa, kuten tehtaissa ja koneenrakennuksessa, autoteollisuudessa, automaatioteknologiassa ja testauspenkeissä.

Lue lisää

Käyttövalmiit thicknessSENSOR-järjestelmät mittaavat tarkasti nauha- ja levymateriaalien paksuudet tuotantolinjoilla myös suurella dynamiikalla. Tämä kosketukseton ja kulumaton optinen ratkaisu on erittäin kompakti. Lisäksi se tarjoaa käyttäjäystävällisen web-liittymän, jossa on kahdeksan käyttäjäkohtaista asetusta, jotka voidaan tallentaa ja viedä asetusten hallintaan. Mittaustehtävä voidaan optimoida käyttämällä signaalihuipun valintatoimintoa ja vapaasti säädettävää signaalin keskiarvon laskentaa.

Lue lisää

Jos kuumat alueet tunnistetaan automaattisesti automaatiosovelluksissa, koneenrakennuksessa ja tehtaiden valvonnassa, saadaan prosessin ohjauksesta sekä tehokasta että luotettavaa. Älykkäässä thermoMETER TIM 8 -pyrometrissä on automaattinen kuumien alueiden tunnistus. Itsenäisessä toiminnassa kuumat ja kylmät alueet tunnistetaan erinomaisella spatiaalisella resoluutiolla ja erittäin pienellä mittauspisteellä. Suoran analogilähdön ansiosta pyrometri sopii OEM-sovelluksiin. Lämpötilan mittaukset onnistuvat -20... +900 °C:n lämpötiloissa.

Lue lisää

IF2008PCIe-liitäntäkortti mahdollistaa samanaikaisen tiedon vastaanoton neljältä digitaaliselta anturilta ja kahdelta kooderilta. Se on suunniteltu asennettavaksi tietokoneisiin, joissa on PCI Express -paikka. Yhdessä IF2008E-laajennuskortin kanssa voidaan käsitellä kuusi digitaalisignaalia, kaksi enkooderia, kaksi analogisignaalia ja kahdeksan I/O-signaalia.

Lue lisää

Uusi thermoIMAGER TIM QVGA -infrapunakamera on erittäin nopea ja kompakti ja sillä on korkea erottelukyky, minkä ansiosta se soveltuu erinomaisesti teollisuusprosessien luotettavuutta edellyttävään valvontaan. Kamera on 40 % edeltäjäänsä pienempi, minkä ansiosta se on helpompi integroida teollisiin prosesseihin, kuten 3D-tulostuksen valvontatehtäviin. Sen resoluutio on 382 x 288 pikseliä ja mittausnopeus jopa 80 Hz, ja se valvoo dynaamisesti ja luotettavasti lämpötila-aluetta -20 ... +900 °C. Saatavilla on myös erikoismalli, jota voidaan käyttää jopa 1500 °C:n lämpötilassa.

Lue lisää

Kiiltävillä metallipinnoilla, strukturoiduilla pinnoilla ja erittäin pienillä valkoisen sävyeroilla on yksi yhteinen piirre: värin mittaaminen tällaisilta pinnoilta on haastavaa. Micro-Epsilon on kehitellyt uudet CFS2-rengasmalliset anturit, jotka vastaavat vaativien pintojen asettamiin haasteisiin. Anturit käyttävät CFO-ohjauselektroniikkaa. Nämä rengasmalliset anturit valaisevat mittauskohteen tasaisesti, minkä ansiosta niiden tuottamat mittaustulokset ovat erittäin vakaita ja niiden väritarkkuus on korkea. Käyttösovelluksiin kuuluvat viinietikettien tunnistus, tekstiilien väritys ja metallimaalilla päällystettyjen komponenttien tarkistus.

Lue lisää

Uudella IF2030/PNET-käyttöliittymämoduulilla Micro-Epsilon-anturit on helppo liittää PROFINET-ohjauselektroniikkaan. Se on yhteensopiva Micro-Epsilon-anturien kanssa, jotka tuovat tietoja RS422- tai RS485-käyttöliittymän kautta ja toimii jopa 4 MBaudin nopeudella.

Lue lisää

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109