Asiakaskohtaisilla anturiratkaisuilla varmistetaan korkea laatu pakkauslasin tuotannossa

19.01.2017

Koneenrakentaja Glasproduktions-Service GmbH (GPS) luottaa Micro-Epsilonin pitkäliikkeisiin antureihin, jotka on kehitetty läheisessä yhteistyössä lasinvalmistusteollisuuden vaativiin olosuhteisiin. Asiantuntijatiimi ratkaisi nämä haasteet.
Nykyään pakkauslasia valmistetaan etupäässä IS-koneilla (Individual Section -koneilla), jotka toimivat puristus ja puhallus -menetelmällä, jossa aihio puristetaan mäntään. Yksi tämän prosessin tärkeimmistä tekijöistä on lasipisaran koko ja paino. Näiden parametrien määrittäminen on erittäin haastavaa.
Mitä syvemmälle mäntä uppoaa aihioon puristusprosessissa, sitä vähemmän siinä on lasia. Jotta lasipisaran punnituksessa vaadittu ±1 %:n tarkkuus saavutetaan, männän asento on mitattava 0,1 mm:n toistettavuudella 150 mm:n liikekorkeudelta. Koneissa, jotka ovat toiminnassa 24 tuntia vuorokaudessa koko vuoden ajan, tarvitaan antureita jotka kestävät 5–8,5 miljoonaa toimintajaksoa vuosittain erittäin vaativissa olosuhteissa. Erityisesti voimakas värinä ja rikkipitoiset öljyt ovat vaatineet uudenlaisten induktiivisten antureiden kehittämisen.
IS-koneessa on erityinen pitkäliikkeinen induSENSOR EDS-anturi, johon kuuluu anturi varsi sekä integroitu ohjauselektroniikka, jonka päällä on liikkuva putki. Mittaus perustuu pyörrevirtaperiaatteelle. Anturi määrittää putken tarkan sijainnin. Tässä sovelluksessa ei tarvita erillistä putkea. Anturi upotetaan suoraan onttoon mäntään männän asennon mittaamiseksi.
»Laadukas yhteistyö Micro-Epsilonin kanssa anturin kehitystyössä on osoittautunut hedelmälliseksi«, toteaa GPS:n elektroniikkaosaston johtaja Jürgen Berger. GPS:n asiakkailla on nyt käytössään »Prozesskontrolle+« -järjestelmä, joka varmistaa lopputuotteiden korkealaatuisuuden.
Micro-Epsilon pitää asiakkaitaan yhteistyökumppaneinaan, joiden kanssa tehdään yhteistyötä asiakaskohtaisten ratkaisujen kehittämiseksi, mikäli tuotevalikoimasta ei löydy sopivaa anturia.
Asiakkaat tarvitsevat usein tarpeisiinsa räätälöityjä antureita ahtaisiin asennustiloihin sekä erilaisia mittausetäisyyksiä ja tehoja varten. Usein pyydetään muutoksia esimerkiksi kaapeleihin, anturimateriaaleihin, muotoiluun ja käyttöliittymiin (kaistaleveys, lähtösignaali suodattimet jne.). Laaja ja modulaarinen tuotevalikoima mahdollistaa nopeat ja käytännölliset räätälöidyt ratkaisut jopa pienillä tai keskisuurilla anturimäärillä.

Suositeltu anturitekniikka

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109