Viileät ja turvalliset infrapunakameroiden suojakotelot

28.02.2017

Nämä erityiset kotelotyypit laajentavat lämpökameroiden sovellusmahdollisuuksia. Etenkin vaativissa teollisuusympäristöissä ja ulkokäytössä tarvitaan tavallista tehokkaampaa suojausta esimerkiksi ulkokäyttöön tarkoitetun suojakotelon ja CoolingJacket-jäähdytyskotelon muodossa.

thermoIMAGER TIM -kamerat voivat mitata pintalämpötiloja kosketuksettomasti välillä –20...+1800 °C. Niiden erityinen CoolingJacket-jäähdytyskotelo mahdollistaa kameroiden käytön jopa 180 °C:n lämpötilassa, ja kotelon Advanced-versio jopa 315 °C:n lämpötilassa. Kameraa jäähdytetään vesijäähdytysjärjestelmällä. Lisäksi Extended-versioon voidaan yhdistää lisäkomponentteja, kuten TIM NetBox (PC), USB-serveri Gigabit ja IPF-liittymä (Industrial Process Interface). Suojausta voidaan lisätä suojaikkunoilla, jotka on pinnoitettu optisia ominaisuuksia parantavalla heijastuksenestopinnoitteella.

Uusi kestävä ulkokäyttöön tarkoitettu suojakotelo (IP-luokka 66) on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja se mahdollistaa infrapunakameroiden jatkuvan ulkokäytön. Kotelo suojaa kameraa luotettavasti vaikeissakin olosuhteissa esimerkiksi lialta, lämpötilan vaihteluilta ja kosteudelta. Näin kameroita voidaan käyttää ulkona keskeytyksettä vuodenajasta riippumatta. Kameran linssi on suojattu optimaalisesti germanium-ikkunalla, jossa on erittäin kestävä, heijastuksia estävä kalvo.

Integroitu ilmahuuhtelukaulus on erityisen hyödyllinen, koska se pitää suojaikkunan puhtaana ja varmistaa infrapunakameran luotettavan toiminnan myös pölyisissä ja kosteissa ympäristöissä. Lämmityselementti kytkeytyy päälle automaattisesti, kun lämpötila laskee alle 15 °C:n, ja tuuletin varmistaa toimintalämpötilan yhtenäisyyden. USB-serveri Gigabit tarjoaa TIM-sarjan kameroille Ethernet-lähdön, mikä mahdollistaa kameroiden liittämisen käsittelyjärjestelmään myös pitkien välimatkojen päästä.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109