Uusi vaijerivetoanturi kahdeksan kertaa pidemmällä käyttöiällä

09.11.2017

Innovatiivisen teknologian ansiosta uusi pienoiskokoinen wireSENSOR WPS-MK88 U45R -anturi tarjoaa enimmillään noin kahden miljoonan jakson käyttöiän. Tämä anturi mittaa komponenttien ja koneen osien siirtymät ja sijainnit. Pieni koko ja alhaiset hankintakustannukset tekevät wireSENSOR WPS-MK88 U45R -anturista sopivan OEM-sovelluksiin ja mahdollistavat asiakaskohtaisesti optimoidun suunnittelun. Tämä moderni vaijerivetoanturi tarjoaa lyömättömän hinta-tehokkuussuhteen, kestävyyden, kompaktin muotoilun ja käyttöiän yhdistelmän.
wireSENSOR WPS-MK88 U45R -anturissa tavallinen analoginen hybridipotentiometri on korvattu kosketuksettomalla potentiometrillä. Tavallisissa potentiometreissä on liuku, joka liikkuu resistiivistä elementtiä pitkin. Tämän vuoksi liuku kuluu nopeasti. Uusi kosketukseton potentiometri toimii magneettikenttiä käyttävillä antureilla. Tämä pidentää käyttöikää huomattavasti. Uusien vaijerivetoantureiden käyttöikä pitenee kahdeksankertaiseksi verrattuna tavallista potentiometriä käyttäviin antureihin. Aikaisemmin vain huomattavasti kalliimmilla koodereilla voitiin saavuttaa pidempi käyttöikä.
Näitä antureita käytetään sovelluksissa, joissa vaaditaan korkeita toimintajaksonopeuksia, esim. logistiikassa ja haarukkatrukeissa. Kun kuormaa lasketaan, on tavallisesti jätettävä suuret turvamarginaalit, jotta trukki ei kallistuisi vaarallisesti kaarteissa tai jarrutuksissa/kiihdytyksissä. Jos kuorman nostokorkeus voidaan mitata, optimaalinen ajonopeus voidaan määrittää sen avulla. Lisäksi järjestelmä on suojattu käyttövirheitä vastaan. Esimerkiksi siten, että käyttäjä ei voi tietoisesti tai vahingossa aiheuttaa kriittisiä ajo-olosuhteita. Tämä optimoi nopeuden, mutta parantaa myös käyttäjän turvallisuutta. Lisäksi anturia voidaan käyttää kuorman viemiseksi automaattisesti oikealle nostokorkeudelle, jolloin voidaan nopeuttaa liikettä oikealle hyllykorkeudelle.
Toinen käyttösovellus ovat työstökoneet, joissa materiaalia on toimitettava korkeilla jaksonopeuksilla. Esimerkiksi CNC-jyrsinkoneissa työkappale siirretään jatkokäsiteltäväksi määritettyyn asentoon, joka mitataan vaijerivetoanturilla. Vaijerivetoanturi toimii neljä jaksoa minuutissa. Se tekee 240 jaksoa tunnissa, 1920 jaksoa työpäivässä ja 384 000 jaksoa vuodessa. Tavallisella potentiometrillä varustettu vaijerivetoanturi kuluisi loppuun kahdeksassa kuukaudessa. Micro-Epsilonin uusi vaijerivetoanturi puolestaan toimii luotettavasti yli viiden vuoden ajan kosketuksettoman potentiometrinsä ansiosta.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109