Korkean resoluution 2D/3D-laserprofiiliskanneri dynaamisiin mittauksiin

24.04.2019

scanCONTROL-laserskannerit ovat koon, tarkkuuden ja mittausnopeuden suhteen tehokkaimpien profiiliantureiden joukossa. Nämä uudet sinisellä laserviivalla varustetut scanCONTROL 30xx -laserprofiiliskannerit ovat saatavilla 25 mm:n ja 50 mm:n mittausalueilla (pitkin laserviivaa / X-akselia). Ne tuottavat kalibroitua 2D-profiilitietoa noin 5,5 miljoonan pisteen sekuntinopeudella ja luovat jopa 2048 mittauspistettä profiilia kohden. scanCONTROL 3060-25/BL -mallit saavuttavat noin 12 µm:n X-resoluution. Näiden uusien laserprofiiliskannereiden profiilitaajuus on jopa 10 kHz, minkä vuoksi ne soveltuvat erinomaisesti nopeisiin prosesseihin.
Innovatiivisen HDR-tilan (High Dynamic Range) ansiosta anturi tuottaa tarkkoja mittaustuloksia jopa epähomogeenisillä pinnoilla. Määritetyt arvot lähetetään Ethernetin tai RS422-liitännän kautta. Lisäksi valinnainen scanCONTROL-yhdyskäytävä mahdollistaa näiden älykkäiden antureiden integroinnin Profinet-, EtherCAT- tai Ethernet/IP-ohjausjärjestelmiin.
scanCONTROL 30xx/BL on Blue Laser -teknologiaan perustuva laserskanneri, joka tarjoaa monissa mittaustehtävissä selkeitä etuja punaisella laserdiodilla varustettuihin antureihin verrattuna. Toisin kuin pitkän aallonpituuden punainen laser, lyhemmän aallonpituuden sinivioletti laservalo tunkeutuu mitattavaan kohteeseen tuskin lainkaan. Tämä käy ilmi erityisesti orgaanisia materiaaleja kuten puuta tai osittain läpinäkyviä kohteita kuten liimahelmiä tai muoviprofiileita mitattaessa. Laserskanneri tuottaa sinisen laserviivan jopa mainitun tyyppisille pinnoille. Tämän jälkeen laserviiva heijastetaan anturielementtiin, joka mahdollistaa vakaat ja tarkat mittaustulokset.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109