Pitkien tuotteiden laadunvarmistus kuuma- ja kylmävalssausprosessissa

22.03.2022

Teräksestä, alumiinista ja rautaa sisältämättömistä metalleista valmistettujen metallisten pitkien tuotteiden profiilimittaukset ovat nyt mahdollisia entistäkin paremmalla tarkkuudella. Tämä on mahdollista uudella dimensionCONTROL-metalliprofiilimittarilla(MGP), jossa on hevosenkengän muotoinen runko. MPG 8208- ja MPG 9208 -mallit integroituvat suoraan tuotantolinjaan ja tuottavat todellisia 3D-mittaustuloksia.

DimensionCONTROL MPG -profiilimittausjärjestelmä on suunniteltu metalliteollisuuden erityisvaatimuksiin ja ankariin olosuhteisiin siten, että se tuottaa tarkat mittaustulokset. Koska dimensionCONTROL MPG on mahdollista varustaa joko tarkkuusmikrometreillä tai punaisen ja sinisen valon laserprofiiliskannereilla, järjestelmä on mahdollista mukauttaa optimaalisesti valittuun mittaustehtävään. Anturilinsseille on saatavana pneumaattinen suojaus. Jos antureita käytetään korkeissa yli 1 000 °C:n materiaalilämpötiloissa, vesijäähdytys on saatavilla lisävarusteena. Mekaaninen pitkän aikavälin lämmönjohtuminen kompensoidaan integroidulla ja täysin automaattisella kalibroinnilla.

Järjestelmää käytetään valssaamoissa prosessinvalvontaan, laadunvarmistukseen ja heikkolaatuisten osien arviointiin. Profiilimittauksia voidaan tehdä sekä kuuma- että kylmävalssausalueilla.

Edut

  • 100 %:n inline-laadunvalvonta
  • Kompakti järjestelmä, joka on helppo integroida linjoihin
  • Todelliset 3D-mittaukset
  • Lyhyemmät asetusajat tuotteen vaihdon yhteydessä
  • Pneumaattinen anturilinssien suojaus
  • Valinnainen vesijäähdytys yli 1 000 °C:n materiaalilämpötiloihin
  • Kattava ohjelmistopaketti
Suositeltu anturitekniikka

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109