Uudet optiset anturit akkuteollisuuteen

28.09.2022

Erittäin teknisissä kohteissa, kuten akkukennojen tuotannossa, tarvitaan ehdotonta tarkkuutta. Uudet optoNCDT 1900-6- ja 1900-6LL-laseranturit on suunniteltu erityisesti pinnoitettujen akkukalvojen paksuusmittauksiin. Anturit, joiden mittausalue on 6 mm, tarjoavat erittäin tarkat tulokset kalvon paksuusmittauksissa. Laserviivaversio (LL) on optimoitu karkeille ja kiiltäville pinnoille. Anturit muodostavat kapean ovaalinmuotoisen valojuovan pisteen sijaan. Valojuova kompensoi epähomogeenisiä pintoja, mikä mahdollistaa vakaat signaalit ja erinomaisen tarkkuuden.

Käyttökohteet akkuteollisuudessa

Näitä tarkkoja antureita käytetään muun muassa pinnoitettujen akkukalvojen paksuusmittauksiin. Homogeenistä pinnoitetahnaa kutsutaan lietteeksi. Metallioksidi sisältää nikkeliä, kobolttia, mangaania ja litiumia, joihin on sekoitettu vettä ja liuotinta. Tahnaa levitetään alumiinikalvon molemmille puolille ja sen annetaan kuivua, jonka jälkeen se kalanteroidaan korkeassa paineessa, jotta seos jakaantuu kalvolle tasaisesti. Pinnoitteen paksuus ei saa poiketa yli +/- 2 μm. optoNCDT 1900 ‑malleja käytetään niiden suuren mittaustarkkuuden ansiosta pinnoitteen avoimiin paksuusmittauksiin.
Kaksi anturia, joiden mittausalue on 6 mm, laajentavat kompaktia optoNCDT 1900 ‑sarjaa. Tästä syystä 2–500 mm:n mittausalue on mahdollinen. Antureita voidaan näin ollen käyttää joustavasti monenlaisiin mittauksiin eri aloilla.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109