Automaatio

Puulautojen suuntaus

Täysin automatisoiduilla sahoilla puulautojen suuntaus on määritettävä ennen sahaamista, jotta sahaaminen onnistuu tarkasti. Micro-Epsilonin laseranturit tunnistavat lautojen asennon kahdelta puolelta ja lähettävät asentotiedon ohjauselektroniikalle.

Levyjen asennon tarkastus

Kun puuhun tulostetaan koristeita, käytetään levyn asennon ohjaamiseen optoCONTROL-mikrometrejä. Tämä estää tulostuspään törmäämisen levyyn. Nämä lasermikrometrit mittaavat suoraan puun pinnasta ja valvovat työkaluja.

Puisten lattialautojen pinnanmuodostuksen tarkistus

Micro-Epsilonin laserskannereita käytetään puun pinnanmuodostuksen tarkistamiseen. Skannerit tarkistavat urien syvyyden luotettavasti puutyypistä riippumatta.

Parkettilattian ja jalkalistojen profiilin tarkistus

Parkettilautojen ja jalkalistojen profiilin mittauksessa käytetään Micro-Epsilonin laserskannereita. Ne tarkistavat tuotteiden laadun yhtenäisyyden varmistamiseksi geometriset ominaisuudet kuten urakorkeuden, välien mitat ja absoluuttiset mitat.

Keittiökaapistojen värintunnistus

Erilaisten etupaneelien värin yhtenäisyys varmistetaan Micro-Epsilonin väriantureilla. Anturit tarkistavat etupaneelien värin maalaustehtaalla. Värianturit varmistavat, että värisävy on määritettyjen toleranssiarvojen rajoissa. Jopa erittäin pienet ihmissilmälle näkymättömät väripoikkeamat voidaan tunnistaa luotettavasti.

Recommended sensor technology

Värianturi värintunnistukseen

Palkkien mittojen tarkastus

Levyjen ja palkkien paksuuden ja leveyden mittaamiseen käytetään kahta optoNCDT-laseranturia.
Jos tätä kokoonpanoa täydennetään muilla antureilla, yhteen synkronoituun mittausprosessiin voidaan yhdistää vääntymisen ja mittojen tarkistus.

Auton korin asennon tunnistus tuotantolinjalla

Ennen kuin auton kori on valmis, se kulkee monien eri tuotantoasemien läpi, joissa suoritetaan täysin automaattisia työvaihteita. Jotta robotit tunnistaisivat korin asennon tarkasti, se mitataan useilla laserkolmiomittausantureilla, jotka välittävät asentotiedot robotin ohjauselektroniikalle.

Teippien ja laastareiden liimapintojen mittaus

Yhtenäisen liimapinnan varmistamiseksi kapasitiiviset mittausanturit mittaavat teippien ja laastareiden liimapinnan paksuuden. Kapasitiiviset anturit mahdollistavat yhdestä suunnasta tehtävän paksuuden mittauksen. Järjestelmän rakenteesta riippuen voidaan mitata sähköä johtavia tai johtamattomia liimoja.

Osien lajittelu ja värin tarkastus

Ennen etulistojen asentamista Micro-Epsilonin värianturit tarkistavat, että niiden väri vastaa rungon väriä. Erilaisia väriryhmiä voidaan määrittää kaikkien pinnoitteiden kattamiseksi.

Recommended sensor technology

Värianturi värintunnistukseen

Piikiekkojen tarkka paksuuden mittaus

Kiekkojen tarkkaan paksuuden mittaamiseen käytetään kapasitiivisiä siirtymäantureita. Kaksi vastakkaista anturia tunnistavat paksuuden ja määrittävät muitakin parametreja kuten poikkeamia tai sahausjälkiä. Kiekon asento mittausvälissä saattaa vaihdella.

Pienten osien paikallaolon tunnistus

Kokoamisprosessissa sisään tulevat komponentit tarkistetaan Micro-Epsilonin valokuituantureilla. Puuttuvien SMT-komponenttien tunnistaminen mahdollistaa sujuvan kokoamisprosessin. Joustavan rakenteensa ansiosta optoCONTROL CLSK -mittapäät voidaan integroida ahtaisiinkin tiloihin.

Lattialevyjen värimittaus

Muoviset lattialevyt on valmistettu värillisistä rakeista ja muotoiltu syvävedolla. Tuotantoprosessin jälkeen lattialevyjen värin tulee olla homogeeninen, eikä värieroja saa olla.

Suojakalvon inline-tunnistus PVC-ikkunakehyksissä

Schüco valmistaa PVC-ikkunakehyksiä. PVC-profiilit varustetaan suojakalvolla puristamisen jälkeen. Kalvo suojaa kehyksiä naarmuilta ja lialta. ColorCONTROL ACS7000 -värimittausjärjestelmä tarkistaa, onko suojakalvo asennettu oikein.

Robottiakseleiden kalibrointi

Teollisuusrobotit ovat välttämättömiä nykyaikaisissa tuotantolaitoksissa luotettavuuden ja nopeuden vuoksi. Robotin akseleita on säädettävä asennuksen aikana ja myös säännöllisesti laadunvarmistuksen yhteydessä. Niissä mekaaniset anturit on pitkään korvattu elektronisilla säätöantureilla. Mittausanturit asennetaan robottiakseleille, ja anturin kärjellä saadaan nollapiste akselin pyörimisen aikana. Integroitu elektroniikka arvioi anturin signaalin ja toimittaa kytkentäsignaalin robotin ohjaimelle.

Mustien kumihihnojen paksuusmittaus

Rakenteen tiivistämiseen tarkoitetujen kumimattojen on kestävyyden ja repäisylujuuden vuoksi oltava tietyn paksuisia. Kalvojen paksuus mitataan suoraan ekstruusion jälkeen. Käytetyt optoNCDT 1750 -anturit mittaavat etäisyyden kumiin huonosta heijastavuudesta huolimatta. Paksuus määritetään anturisignaalista ja etäisyydestä vertailuvalsseihin. Näin käyttäjä tunnistaa jo vähäisetkin poikkeamat kohdepaksuudesta.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109