Elektroniikan valmistus

Puristettujen nastojen korkeuden mittaaminen (Press Fit -tekniikka)

Suuren tarkkuuden lisäksi pienikokoisten elektroniikkakomponenttien tuotannossa tarvitaan myös nopeita prosesseja, jotka tuottavat erinomaista laatua. Siksi tällä alalla useat tuotantovaiheet
ovat pitkälle automatisoituja. Automationpro on kehittänyt koneen, joka tarkastaa piirilevyjen puristettujen (Press Fit -tekniikka) kontaktinastojen korkeuden välittömästi puristamisen jälkeen. Jos nastoja ei paineta kokonaan aukkojen läpi, kontaktia muihin komponentteihin ei voi muodostaa, mikä voi aiheuttaa vikoja.
Siksi scanCONTROL-profiilianturi skannaa jokaisen piirilevyn kolmesta kohdasta. Puristusprosessin aikana piirilevyt kiinnitetään pyöröpöydälle, joka siirtää kokoonpannun moduulin puristusasennosta
skannausasentoon. ScanCONTROLia liikuttaa kooderiin kytketty toimilaite, jota käytetään linjaskannerin laukaisemiseen säännöllisen profiilietäisyyden varmistamiseksi. Prosessin sykliajasta riippuen komponentti skannataan täydellisesti 7 sekunnin kuluessa, jolloin se muodostaa 1280 pistettä profiilia kohti.

Näytön lasin asennusväli

Kun älypuhelimen näyttö on koottu, on tärkeää tarkistaa komponenttien asennustoleranssit, jotta kaikki tuote-erät olisivat tasalaatuisia. Konfocal-anturit kulkevat komponenttien yli ja tarkistavat välin erittäin tarkasti.

IC-nastojen yhdensuuntaisuuden mittaaminen

SMT- ja sulatusjuotoksissa nastojen yhdensuuntaisuus on tarkistettava, jotta juotoslaatu olisi mahdollisimman hyvä eikä virheitä tapahtuisi. Tähän tehtävään käytetään Micro-Epsilonin laserprofiiliantureita. Skanneri käyttää sinistä laserdiodia, joka mahdollistaa erittäin korkean erottelukyvyn.

Tulostuspään asemointi lasertulostimissa

Tulostuksessa ja valotuksessa tulostuspään tarkka korkeus tai etäisyys kohteesta ovat erittäin tärkeitä tekijöitä lopputuotteen laadun kannalta. Micro-Epsilonin kompaktit laseranturit mahdollistavat nopeat etäisyyden mittaukset, nopeat korjaukset ja lisäksi reunojen tunnistuksen.

Pienten mekaanisten rakenteiden mittojen tarkastus

Älypuhelinten ja tablettien kokoamisessa mitat ja tiivisteen asennusväli tarkistetaan, jotta laite kestäisi mahdollisimman hyvin vettä ja pölyä. Mittaukset tehdään Micro-Epsilonin laserprofiiliantureilla, jotka tarjoavat korkean erottelukyvyn ja profiilitaajuuden.

Elektroniikkakomponenttien paikallaolon valvonta

Laserkolmiomittausantureita käytetään täysin automaattisessa piirilevyjen komponenttien paikallaolon valvonnassa. Valopisteen pienen koon ansiosta pienetkin yksityiskohdat voidaan havaita luotettavasti. Suuret mittausnopeudet mahdollistavat testauksen erittäin lyhyellä jaksoajalla

Etäisyyden mittaaminen liiman annostelijoissa

Jotta liiman annostelija pysyisi aina oikealla toimintaetäisyydellä, etäisyysarvoa on valvottava jatkuvasti. Tähän käytetään Micro-Epsilonin kompakteja laserantureita. Näillä antureilla on suuri mittausnopeus, eivätkä pinnan tyypin muutokset häiritse niiden toimintaa, joten ne tuottavat jatkuvasti tietoa liiman annostelijan etäisyydestä.

Värin tunnistus komponenttien luokittelutehtävissä

Erityisesti automaattisessa asennuksessa komponentit on luokiteltava värin mukaisesti. colorSENSOR CFO sopii erinomaisesti näihin suuren tuotantonopeuden sovelluksiin. Säädettävät värit ja toleranssi mahdollistavat hyvän joustavuuden.

Recommended sensor technology

Värianturi värintunnistukseen

Piirilevyjen merkintäviivojen mittaus

Piirilevyihin painetaan merkintäviivoja osien erottamista varten. Laseranturit tarkistavat viivojen syvyyden, jonka tulisi luotettavaa erottamista varten olla tasainen.

Recommended sensor technology

optoNCDT Laser Sensoren

Lämpöä johtavan pastan levitys

Täysin automaattisesti tapahtuvassa lämpöä johtavan pastan levityksessä annostelu on olennainen tekijä. Jos pastaa annostellaan liikaa, lämmönkestävyys vaarantuu, kun taas liian vähäinen määrä aiheuttaa ylikuumenemisen. Tämän vuoksi pasta-annoksen korkeus mitataan laserkolmiomittausanturilla.

Recommended sensor technology

optoNCDT Laser Sensoren

Aaltojuotoksen korkeuden mittaaminen aaltojuotoskoneissa

Aaltojuotoksen korkeus on tärkeä tekijä, jos halutaan mahdollisimman laadukasta jälkeä piirilevyjen aaltojuotoskoneella tehtävässä juottamisessa. Aaltojuotoksen korkeus voidaan mitata kahdella menetelmällä.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109