Maalin tarkistus

Täysin automaattinen auton korien ja kiinnitysten maalipinnan vikojen tarkastus

Erityisesti kiiltävät pinnat edellyttävät moitteetonta tuotantoketjua, jotta lopputuote olisi ulkonäöltään hienostunut. Täysin automaattisessa auton korien ja kiinnitysten vikojen tunnistuksessa käytetään reflectCONTROL-tarkistusjärjestelmää. Järjestelmä heijastaa pinnalle raitakuvion. Virheiden aiheuttamat poikkeamat tunnistetaan kahdella kameralla ja ne analysoidaan ohjelmistolla.

Keittiökaapistojen värintunnistus

Erilaisten etupaneelien värin yhtenäisyys varmistetaan Micro-Epsilonin väriantureilla. Anturit tarkistavat etupaneelien värin maalaustehtaalla. Värianturit varmistavat, että värisävy on määritettyjen toleranssiarvojen rajoissa. Jopa erittäin pienet ihmissilmälle näkymättömät väripoikkeamat voidaan tunnistaa luotettavasti.

Recommended sensor technology

Värianturi värintunnistukseen

Osien lajittelu ja värin tarkastus

Ennen etulistojen asentamista Micro-Epsilonin värianturit tarkistavat, että niiden väri vastaa rungon väriä. Erilaisia väriryhmiä voidaan määrittää kaikkien pinnoitteiden kattamiseksi.

Recommended sensor technology

Värianturi värintunnistukseen

Nestemäisen maalin värimittaus

Nestemäisen maalin värin mittaaminen on erittäin monimutkaista. Tähän mennessä maalit on tyypillisesti levitetty testialueelle ja mitattu vasta kuivausprosessin jälkeen luotettavien mittaustulosten saamiseksi. Jos mittaustulokset osoittavat, että maalit ovat viallisia, maalipakkaukset on sekoitettava uudelleen tai hävitettävä, mikä edellyttää osittain pitkiä odotusaikoja, kunnes uusi mittausprosessi voidaan aloittaa. Prosessin nopeuttamiseksi MicroEpsilon on kehittänyt järjestelmän, joka mahdollistaa nestemäisen maalin mittaamisen tuotantoprosessin aikana.
Sovellus sisältää colorCONTROL ACS7000 -värispektrometrin värin mittaamiseen ja optoNCDT 1420-50 -laserkolmiomittausanturin etäisyyden mittaamiseen. Jälkimmäinen sopii erinomaisesti tähän käyttökohteeseen sen pienen koon ja erinomaisen suorituskyvyn vuoksi. Lineaariyksikkö mahdollistaa automaattiset uudelleensäädöt.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109