Akkujen valmistus

Energian varastointilaitteet, kuten litiumioniakut, ovat keskeisessä osassa liikkuvuuden lisääntyessä ja uusin energiamuotoihin siirryttäessä. Akkujen valmistuksen optimoimiseksi tarvitaan antureita, jotka valvovat tuotantolinjaa mahdollisimman tarkasti ja dynaamisesti. Micro-Epsilon tarjoaa luotettavia anturiratkaisuja aina tarkoista etäisyysantureista infrapuna-antureilla tehtävään lämpötilan mittaustekniikkaan ja 2D/3D-profiiliantureihin.

Elektrodikalvorullan reunan tarkastus

Optiset optoCONTROL-mikrometrit tunnistavat vaaditun elektrodi- ja erotinkalvojen reunan sijainnin. Suuren mittausnopeutensa ansiosta optoCONTROL-mikrometrit sopivat myös dynaamisten tuotantoprosessien valvontaan.

Lue lisää...

Elektrodipinnoitteiden paksuuden mittaus

optoNCDT-laseranturit on kiinnitetty nauhamateriaalia vastapäätä elektrodipinnoitteiden paksuuden mittaamista varten. Synkronoinnin ja tarkan anturin kohdistuksen ansiosta saavutetaan korkea mittaustarkkuus ja mittausnopeus.

Lue lisää...

Reunojen pinnoitus

Tarkkojen valmistustoleranssien noudattamiseksi Micro-Epsilonin laserskannerit tarkistavat nauhan reunan pinnoitteen profiilin. Näin tunnistetaan poikkeamat ja aaltoilu. Modernien liittymien ansiosta scanCONTROL SMART -anturit voidaan integroida suoraan ohjausjärjestelmään.

Lue lisää...

Kaarevien reunojen tunnistus leikkaamisen jälkeen

Kalvoissa voi olla kaarevuutta ja muodonmuutoksia pitkittäissuuntaisen leikkaamisen jälkeen. Näiden poikkeamien luotettavaksi tunnistamiseksi tuotannon aikana käytetään Micro-Epsilonin laserprofiiliantureita. Laserskannerit mittaavat kalvon profiilin reunan kohdalta määrittääkseen pituusprofiilin.

Lue lisää...

Märkien kerrosten paksuuden mittaus

Micro-Epsilonin konfokaaliset anturit valvovat märkien materiaalien pinnoitteen paksuutta. Niiden korkea resoluutio mahdollistaa pientenkin poikkeamien tarkan tunnistuksen.

Lue lisää...

Akkukennojen asennon tarkastus

Kun akkukennot on koottu, Micro-Epsilonin laserskannerit tarkistavat niiden täydellisyyden ja asennon. Tätä varten luodaan 3D-kuva, jota vertaillaan CAD-tietoihin.

Lue lisää...

Liimahelmien ja tiivisteaineiden tarkastus

scanCONTROL-laserskannerit tarkistavat liimahelmen paikallaanolon ja koon säädellen samalla annostelijan etäisyyttä. Niiden korkean resoluution ansiosta pienimmätkin helmet voidaan tunnistaa luotettavasti.

Lue lisää...

Lämpötilan valvonta ensimmäisen latauksen aikana

Micro-Epsilonin lämpökamerat valvovat akkujen ensimmäistä latausta. Niiden avulla nähdään lämpötilan jakautuminen ja havaitaan mahdolliset oikosulut. Automaattinen kuumien kohtien tunnistustoiminto tunnistaa automaattisesti poikkeamat tavoitelämpötilasta ja lähettää niistä tiedot.

Lue lisää...

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109