Akkujen valmistus

Energian varastointilaitteet, kuten litiumioniakut, ovat keskeisessä osassa liikkuvuuden lisääntyessä ja uusin energiamuotoihin siirryttäessä. Akkujen valmistuksen optimoimiseksi tarvitaan antureita, jotka valvovat tuotantolinjaa mahdollisimman tarkasti ja dynaamisesti. Micro-Epsilon tarjoaa luotettavia anturiratkaisuja aina tarkoista etäisyysantureista infrapuna-antureilla tehtävään lämpötilan mittaustekniikkaan ja 2D/3D-profiiliantureihin.

Elektrodikalvorullan reunan tarkastus

Optiset optoCONTROL-mikrometrit tunnistavat vaaditun elektrodi- ja erotinkalvojen reunan sijainnin. Suuren mittausnopeutensa ansiosta optoCONTROL-mikrometrit sopivat myös dynaamisten tuotantoprosessien valvontaan.

Lue lisää...

Elektrodipinnoitteiden paksuuden mittaus

optoNCDT-laseranturit on kiinnitetty nauhamateriaalia vastapäätä elektrodipinnoitteiden paksuuden mittaamista varten. Synkronoinnin ja tarkan anturin kohdistuksen ansiosta saavutetaan korkea mittaustarkkuus ja mittausnopeus.

Lue lisää...

Reunojen pinnoitus

Tarkkojen valmistustoleranssien noudattamiseksi Micro-Epsilonin laserskannerit tarkistavat nauhan reunan pinnoitteen profiilin. Näin tunnistetaan poikkeamat ja aaltoilu. Modernien liittymien ansiosta scanCONTROL SMART -anturit voidaan integroida suoraan ohjausjärjestelmään.

Lue lisää...

Kaarevien reunojen tunnistus leikkaamisen jälkeen

Kalvoissa voi olla kaarevuutta ja muodonmuutoksia pitkittäissuuntaisen leikkaamisen jälkeen. Näiden poikkeamien luotettavaksi tunnistamiseksi tuotannon aikana käytetään Micro-Epsilonin laserprofiiliantureita. Laserskannerit mittaavat kalvon profiilin reunan kohdalta määrittääkseen pituusprofiilin.

Lue lisää...

Märkien kerrosten paksuuden mittaus

Micro-Epsilonin konfokaaliset anturit valvovat märkien materiaalien pinnoitteen paksuutta. Niiden korkea resoluutio mahdollistaa pientenkin poikkeamien tarkan tunnistuksen.

Lue lisää...

Akkukennojen asennon tarkastus

Kun akkukennot on koottu, Micro-Epsilonin laserskannerit tarkistavat niiden täydellisyyden ja asennon. Tätä varten luodaan 3D-kuva, jota vertaillaan CAD-tietoihin.

Lue lisää...

Liimahelmien ja tiivisteaineiden tarkastus

scanCONTROL-laserskannerit tarkistavat liimahelmen paikallaanolon ja koon säädellen samalla annostelijan etäisyyttä. Niiden korkean resoluution ansiosta pienimmätkin helmet voidaan tunnistaa luotettavasti.

Lue lisää...

Lämpötilan valvonta ensimmäisen latauksen aikana

Micro-Epsilonin lämpökamerat valvovat akkujen ensimmäistä latausta. Niiden avulla nähdään lämpötilan jakautuminen ja havaitaan mahdolliset oikosulut. Automaattinen kuumien kohtien tunnistustoiminto tunnistaa automaattisesti poikkeamat tavoitelämpötilasta ja lähettää niistä tiedot.

Lue lisää...

Temperature monitoring of drive batteries during handling and transport

A high-resolution thermal imaging camera, thermoIMAGER TIM QVGA from Micro-Epsilon, monitors the thermal properties of the drive batteries either during unstacking or on a conveyor belt. For this measurement ...

Lue lisää...

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109