Värianturijärjestelmät materiaalien, pintojen, sameuden ja kiiltävyyden tunnistamiseen

Pienikokoinen. Kestävä. Tarkka.
colorSENSOR CFO100 / 200 / 250
Pienikokoinen. Kestävä. Tarkka.

colorSENSOR CFO on uusi ohjauselektroniikka tarkkaan värintunnistukseen teollisissa mittaussovelluksissa. TCFO-sarjan ominaisuuksiin kuuluvat suuri väritarkkuus, huippuluokan käyttöliittymät ja intuitiivinen käyttö. Ohjauselektroniikka on kytketty CFS-antureihin integroiduilla valokuiduilla, ja se on sovitettavissa erilaisiin mittaustehtäviin. colorSENSOR CFO -ohjauselektroniikkaa käytetään värin tunnistamiseen sisäosissa, kuten pääntuissa, sekä pakkausten tarkastukseen tai värin mukaan tehtävään kruunukorkkien, sulkimien tai etikettien lajitteluun.

Ominaisuudet
 • Suuri jopa 30 kHz:n mittausnopeus dynaamisia prosesseja varten
 • Mittausarvojen (Lab/XYZ) nopea lähetys (jopa 500 Hz)
 • Laaja värimuisti erilaisiin testieriin
 • Tarkat mittaukset ja korkea väritarkkuus ΔE ≤ 0.3
 • Väriavaruus: XYZ, xyZ, L*a*b*; L*u*v* tai u'v'L*
 • Valonlähde: valkoisen valon LED
 • Ethernet, Rs232-prosessiliitäntä ja ylimääräinen USB portti CFO200-anturille
 • Lisävarusteet (100) CFO100 & CFO200: Modbus (TCP/RTU) + Gateway: PROFINET, Ethernet/IP ja EtherCAT
 • Kestävä alumiinikotelo
 • Suojausluokka IP65
 • Asiakaskohtaiset kalibroinnit
 • Helppo käyttää web-liittymän kautta

Suurin tarkkuus pienimpienkin värierojen tunnistamiseen

Pitkälle kehitetty CFO-ohjain mahdollistaa pienimpienkin värierojen tunnistamisen. Sen tehokas valonlähde yhdistettynä kuituoptisiin antureihin mahdollistaa värien erottamisen tummilla pinnoilla sekä kiiltävillä, valoa heijastavilla ja struktuuripintaisilla metalleilla.

Intuitiivinen käyttö web-liittymän kautta

Integroitu ja intuitiivinen web-liittymä tekee CFO-anturin konfiguroinnista yksinkertaista. Anturi on kytketty tietokoneeseen Ethernet-liittymän kautta. Web-liittymän toimintoihin kuuluu mittausarvojen näyttö sekä esimerkiksi valotusajan ja mittaustaajuuden asetukset ja konfigurointi. Lisäksi anturi voidaan sovittaa sopimaan erilaisiin väriryhmiin ja toleranssiarvoihin jokaiselle värille.

Nopea mitattujen arvojen lähetys

colorSENSOR CFO tekee sisäisen arvioinnin opetettujen väriarvojen perusteella jopa 30 kHz:n taajuudella ja lähettää tulokset digitaalisina kytkentäsignaaleina. Lisäksi raakadata voidaan lähettää suoraan PLC:hen tai koneen järjestelmään Labissa tai XYZ:ssa jopa 500 Hz:n taajuudella UDP, RS232- tai USB-liittymän kautta. Lähetys voidaan tehdä jatkuvana tai pyynnöstä. Reunan tai tason liipaisimet ohjaavat myös mittauksen kestoa tai mitattujen arvojen määrää.

Asiakaskohtaiset kalibroinnit

Asiakkaat voivat pyytää asiakaskohtaista colorSENSOR CFO200 -anturin kalibrointia tunnistustehon parantamiseksi ja eri antureiden välisten poikkeavien mittausarvojen vähentämiseksi tietylle konfiguroinnille. Tällöin anturi ja ohjauselektroniikka kalibroidaan asiakkaan referenssikohteelle käytössä olevaan mittaussovellukseen. Yksittäisten järjestelmien välillä voidaan saavuttaa mittauspoikkeama Delta E < 1. Kalibroinnin ansiosta anturit ovat vaihdettavissa ja mittaavat värit, joilla on melkein samat LAB-arvot.

Precise True Color sensors – colorSENSOR CFO100/200

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109