Konfokaaliset anturit siirtymän ja paikan mittaamiseen

confocalDT

confocalDT on konfokaali kromaattinen mittausjärjestelmä, jota käytetään nopeaan etäisyyden ja paksuuden mittaamiseen. Eri anturimallien ja ohjauselektroniikan käyttöliittymien ansiosta se soveltuu hyvin eri teollisuusalojen sovelluksiin, kuten puolijohde-, lasi-, lääke- ja muoviteollisuuden käyttöön.

Ominaisuudet
  • Erinomainen signaali-kohinasuhde
  • Teollisuustason ohjauselektroniikka
  • Erittäin pieni mittauspiste
  • Lähes kohdemateriaalin ominaisuuksista riippumaton, sopii myös peili- ja lasipinnoille
  • Nano-luokan erottelukyky
  • Paksuuden mittaus yhdestä suunnasta
  • Passiivinen mittausjärjestelmä
  • Vankkarakenteinen muotoilu

Etäisyyden mittaaminen

Konfokaali kromaattinen mittausperiaate mahdollistaa tarkan siirtymän ja etäisyyden mittauksen, myös heijastavilla ja valoa hajoittavilla pinnoilla. Hyvin pienetkin mittauskohteet voidaan havaita pienen mittauspisteen ansiosta. Kohtisuora säde takaa varjottoman mittauksen. 90°mittausversion avulla voidaan mitata myös onkaloiden ja syvennyksien geometriset mitat.

Säädettävä asennusadapteri anturin linjaamiseksi

Jotta tarkkuus olisi mahdollisimman hyvä, konfokaaliset anturit on linjattava mahdollisimman kohtisuoraan mitattavaan kohteeseen nähden. Säädettävällä asennusadapterilla voidaan kohdistaa kaikki confocalDT-anturit optimaalisesti kohteeseen. Voit myös linjata anturin kun se on asennettu koneeseen. Teollinen adapteri mahdollistaa siirtymät x- ja y-akseleilla sekä anturin kallistuksen mittauskohteeseen.

Paksuuden mittaaminen

Konfokaali kromaattinen mittausperiaate mahdollistaa läpinäkyvän aineen kuten lasin paksuuden mittaamisen. Paksuusarvo on mitattavissa mikrometrin tarkkuudella käyttämällä vain yhtä anturia. Ohjauselektroniikka tarjoaa muokattavan ja laajennettavan tietokannan. Materiaalikohtaiset parametrit, kuten taitekertoimet, voidaan määrittää web-liittymän avulla. Kun kysymyksessä on esineiden, kuten laminoidun lasin mittaus, menetelmänä tarvitaan monipisteheijastusmittausta. Jopa 6 heijastuspisteen hyödyntäminen on mahdollista.

Valmiina tyhjiösoveluksiin

confocalDT-anturit on valmistettu passiivisista komponenteista, eivätkä ne luovuta lämpöä. Micro-Epsilon tarjoaa ominaisuuksiltaan erityisesti tyhjiösovelluksiin soveltuvia antureita, kaapeleita ja lisävarusteita.

Suurimmat mittausnopeude dymaamisiin mittaussovelluksiin

confocalDT IFC2471HS -ohjauselektroniikat tarjoavat maailman nopeimman 70 kHz:n mittausnopeuden. Niitä käytetään paljon dynaamisissa valvontasovelluksissa. Jotta valaistus voidaan sovittaa pinnan mukaisesti, ohjausyksikkö säätää dynaamisesti CCD-tekniikan valotusaikaa. Tämä valotuksen ohjaus kompensoi mitattavan kohteen heijastavuuden muutokset paljon nopeammin, kuin tavallinen valonlähteen ohjaus. Tämän ansiosta confocalDT-ohjauselektroniikoilla saadaan aikaan erinomainen mittaustarkkuus suurilla mittausnopeuksilla ja vaihtuvilla pinnan värityksillä.

Erittäin pieni valopiste tunnistaa pienimmätkin yksityiskohdat ja rakenteet

Micro-Epsilonin konfokaaliset anturit tuottavat erittäin pienen valopisteen (<3 µm) suuren numeerisen aukon (NA) ansiosta. Näin pienimmätkin yksityiskohdat ja rakenteet tunnistetaan luotettavasti.

Erittäin suuri kallistuskulma

confocalDT IFS -anturit kestävät suuren, enintään 48°:n kallistuskulman. Näin kaarevat ja strukturoidut pinnat voidaan tunnistaa luotettavasti vakaiden signaalien tuottamiseksi.

Ohjauselektroniikka

confocalDT-ohjauselektroniikka tarjoaa erinomaisen signaali-kohinasuhteen mahdollistaen mittausten maksimaalisen tarkkuuden. Nopea mitattavan pinnan kompensaatio säätelee valotuksen syklit saavuttaakseen korkean signaalivakauden. Tämä on erityisen tärkeää vaihtelevia heijastuspintoja mitattaessa. Liitännät ovat RS422, Ethernet, EtherCAT tai analoginen ulostulo.

Helppokäyttöisyys web-liittymän kautta

Koko järjestelmän kokoonpano voidaan suorittaa ilman lisäohjelmia sen käyttäjäystävällisen web-liittymän ansiosta. Web-liittymän asennus ja asetusten määritys voidaan tehdä Ethernetin kautta. Aineisto tallentuu laajennettavaan tietokantaan.

Useita liitäntöjä, helppo integroida

Analog RS422 Ethernet Ethercat Profinet EthernetIP
Sovellukset

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109