Laseranturit pitkälle kehitettyyn automaatioon

Erittäin suorituskykyinen:| Nopea, tarkka ja luotettava
optoNCDT 1900
Erittäin suorituskykyinen:
Nopea, tarkka ja luotettava
Uutuus:

optoNCDT 1900 tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän nopeutta, kokoa, suorituskykyä ja sovellusten monipuolisuutta siirtymän, etäisyyden ja asennon mittauksiin. Tämä pienikokoinen kolmiomittausanturi saavuttaa suuren mittaustarkkuuden ja jopa 10 kHz:n mittausnopeuden. Korkean suorituskyvyn optinen järjestelmä luo pienen valopisteen, jolla voidaan luotettavasti tunnistaa pienimmätkin yksityiskohdat ja rakenteet.

Ominaisuudet
  • Mittausalueet (mm):
    2 | 6 | 10 | 25 | 50 | 100 | 200 | 500
  • Lineaarisuus 1 μm
  • Säädettävä mittausnopeus jopa 10 kHz:iin asti
  • Analogiset ja digitaaliset lähdöt
  • Kompakti koko integroidulla elektroniikalla
  • Edistyksellinen pinnan kompensointi mahdollistaa nopean sopeuttamisen muuttuviin pintoihin
  • Ennalta määritetyt ja yksittäiset esiasetukset verkkokäyttöliittymän kautta
  • Integroituna EtherCAT-liitäntä

Seuraavan sukupolven laseranturit

OptoNCDT 1900 on Micro-Epsilonin uusin laseranturimalli. Tätä innovatiivista anturia käytetään dynaamisessa siirtymän, etäisyyden ja sijainnin mittauksessa. Sen nopeus, suunnittelu ja tarkkuus tekevät vaikutuksen. Integroitu tehokas ohjauselektroniikka mahdollistaa mittausarvojen nopean ja erittäin tehokkaan käsittelyn ja lähetyksen. Innovatiivista optoNCDT 1900 -laserkolmiomittausanturia käytetään, kun tarvitaan parasta mahdollista tarkkuutta ja uusinta teknologiaa esimerkiksi pitkälle kehitetyssä automaatiossa, autoteollisuudessa, 3D-tulostuksessa tai koordinaattien mittauslaitteissa.

Nyt integroiduilla EtherCAT- ja EtherNet/IP-liittymillä

Uusin optoNCDT 1900 -anturien sukupolvi on nyt entistäkin älykkäämpi - integroitujen EtherCAT- ja EtherNet/IP-liitäntöjen ansiosta integroit anturin täyden suorituskyvyn suoraan PLC:hen. Hyödyt reaaliaikaisista tiedoista ilman viivettä ja vähemmästä asennustyöstä. Voit asettaa optoNCDT 1900:n tavalliseen tapaan Ethernet-tilassa intuitiivisen verkkokäyttöliittymän kautta. Kun anturi on käynnistetty uudelleen kenttäväylätilassa, asetukset otetaan automaattisesti käyttöön kenttäväylässä. Erittäin nopeita mittauksia varten anturissa voidaan aktivoida ylinäytteenottotoiminto. Tämä mahdollistaa mittaustietojen havaitsemisen tai lähettämisen neljä kertaa nopeammin kuin PLC:n kyselyjakso (enintään 10 kHz EtherCAT:lla ja enintään 4 kHz EtherNet/IP:llä).

Optimoitu elektrodipinnoitteen paksuusmittauksiin

OptoNCDT 1900 -laseranturit ovat nyt saatavilla myös 6 mm:n mittausalueella. Sen laserlinjan säderakenne tekee tästä anturista ihanteellisen sopivan inline-paksuusmittauksiin akkukennojen tuotannossa. Elektrodipinnoite on kuivatahna (ns. liete), joka levitetään alumiinikalvon molemmille puolille (katodille) tai kuparikalvolle (anodille). Seuraava kuivaus- ja kalanterointikerta muodostavat osittain hyvin huokoisen pinnan. Erityisesti karkeiden pintojen mittauksiin suunniteltu pieni laserlinja on ihanteellinen tähän sovellukseen, koska se kompensoi pinnan epätasaisuudet. Tällä tavalla saadun pinnoitetun kalvon paksuusarvoja käytetään laadunvarmistukseen.

Sekä anturin erinomainen tarkkuus että erittäin kompakti koko tekevät optoNCDT 1900: sta ihanteellisen tämän tyyppisiin mittaustehtäviin.

Erittäin vakaa älykkään signaalin optimoinnin ansiosta

Signaalin optimoinnissa on ensimmäistä kertaa käytössä mittausarvon kaksivaiheinen keskiarvolaskenta. Tämä mahdollistaa tasaisen signaalin reunojen ja askeleiden kohdalla. Tehokas keskiarvolaskenta mahdollistaa erityisesti liikkuvien osien nopeiden mittausten osalta tarkan signaalireitin.

Kehittynyt muuttuvien pintojen korjaus – Älykäs valotusajan säätö vaativille pinnoille

optoNCDT 1900 -anturi on varustettu älykkäällä pinnanvalvontatoiminnolla. Uudet algoritmit mahdollistavat vakaat mittaustulokset jopa vaativilla pinnoilla, joilla on muuttuvia heijastuksia. Lisäksi anturi sietää erittäin hyvin ympäristön valoa ja sitä voidaan käyttää myös kirkkaasti valaistuissa ympäristöissä. Uudet algoritmit kompensoivat ympäristön valoa jopa 50 000 luksiin asti.

Yksinkertainen asennus ja alkuvaiheen käyttö

Anturi asennetaan sovitusholkkeja käyttäen, jolloin se linjautuu automaattisesti oikeaan asentoon. Näin anturin vaihtaminen on helppoa ja mittaustehtävät ratkeavat entistäkin tarkemmin. Pienen kokonsa ansiosta laseranturi voidaan integroida ahtaisiinkin tiloihin.

Modernit liittymät koneisiin ja järjestelmiin integroimista varten

Laseranturissa on RS422-liitäntä ja analogilähdöt. Micro-Epsilonin liitäntämoduulit tarjoavat myös EtherNet/IP- ja PROFINET-liitännät.

Analog RS422 EthernetIP Ethercat Profinet

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109