Magnetoinduktiiviset anturit siirtymän mittaamiseen

mainSENSOR

mainSENSOR perustuu Micro-Epsilonin kehittämään innovatiiviseen mittausperiaatteeseen, jossa induktiivisten ja magneettisten antureiden edut yhdistyvät yhdeksi kokonaisuudeksi. Eri vahvuuksilla toimivien magneettien käyttö tarkoittaa, että jopa 55 millimetrin mittausalue on saavutettavissa. Jos anturin mittausaluetta on muutettava, riittää siihen pelkkä magneetin vaihto.

Ominaisuudet
  • Mittausalue 55 mm asti
  • Vapaasti määriteltävät kytkentäpisteet
  • Etäisyyden suhteen lineaarinen, jatkuva ulostulosignaali
  • Herkkyys vakio koko mittausalueella
  • Kosketukseton anturi takaa pitkän käyttöiän
  • Suuri dynamiikka
Joustava anturikonsepti – sama elektroniikka eri koteloissa
Joustava anturikonsepti – sama elektroniikka eri koteloissa

Joustava anturikonsepti

Joustavan konseptin ansiosta anturit ovat kustannustehokas vaihtoehto ja sopivat ihanteellisesti monenlaisiin sovelluksiin, erityisesti jos tarvitaan  suuri määrä antureita. Perusanturimallien M12, M18 ja M30 kotelointi on tehty ruostumattomasta teräksestä , ja ne soveltuvat hyvin teollisiin sovelluksiin. Saatavana on myös muovi koteloinnilla olevia malleja. Isojen sarajatuotantoerien ollessa kyseessä anturikotelojen ja muiden osien asiakaskohtaiset muokkaukset voidaan tehdä helposti.

Mittausalueen määrittäminen magneeteilla

Magneettisinduktiivisella mittausperiaatteella kohteena käytetään magneetteja. Mittausalueen muuttamiseksi ainoastaan magneetti tulee vaihtaa. Muut kalibrointi- tai anturiasetukset ovat tarpeettomia. Siksi 20–55 mm:n mittausalue voidaan saavuttaa vain yhdellä anturilla.

Measuring through object
Ei-ferromagneettisten materiaalien, erityisesti metallien, mittaus

Esineiden lävitse tehty mittaus

Toisin kuin tavanomaiset mittausmenetelmät, magnetoinduktiivisilla antureilla voidaan mitata ei-ferromagneettisien materiaalien lävitse. Tämä koskee erityisesti metalleja kuten alumiinia tai ruostumatonta terästä. Tämän selkeä etu on se, että anturi ja magneetti voidaan asentaa suljettuihin sovelluksiin, ja saada aikaan turvallinen mittaus ankarissakin olosuhteissa.

Pyörimisnopeuden mittaus

Soveltuu nopeuden mittaukseen

mainSENSOR-anturia käytetään myös pyörimisnopeuden mittaukseen. Tämä on mahdollista, jos yksi tai kaksi magneettia asennetaan pyörivään mittauskohteeseen. Anturi pystyy mittaamaan kohteen nopeuden pyörimissuunnasta riippumatta.

Sovellukset

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109