Pyörimisnopeusanturit teollisuuden mittaussovelluksiin

capaNCDT CST6110

Pyörimisnopeusantureita käytetään mekaanisten voimansiirtojärjestelmien valvomiseen, säätämiseen ja ohjaamiseen. Ne ovat myös tärkeässä osassa esimerkiksi moottorien pyörivien osien suojaamisessa mekaaniselta ylikuormitukselta. Micro-Epsilon tarjoaa kaksi anturijärjestelmää pyörimisnopeuden mittaukseen. capaNCDT CST6110 on universaali pyörimisnopeusanturi kaiken tyyppisiin laskentatehtäviin ja pyörimisnopeussovelluksiin. Lisäksi turboSPEED DZ140 -mittausjärjestelmä on erityisesti suunniteltu turboahtimen pyörimisnopeuden tunnistamiseen.

Ominaisuudet
  • Tarkkaa pyörimisnopeuden mittausta teollisuusympäristöissä
  • 1 ... 400 000 rpm
  • Materiaalista riippumattomat mittaukset
  • Hyvä häiriöimmuniteetti, luotettavuus ja tarkkuus
  • Helppo integrointi kompaktin anturin ansiosta
  • Erityinen pyörimisnopeuden mittausjärjestelmä turboahtimia varten

Kuinka kosketuksettomat pyörimisnopeusanturit toimivat?

Micro-Epsilonin kosketuksettomat pyörimisnopeusanturit käyttävät kahta erilaista mittaustekniikkaa pyörimisnopeuden mittaukseen. CST6110-pyörimisnopeusanturin toiminta perustuu kapasitiiviselle mittausperiaatteelle, kun taas turboahtimen pyörimisnopeuden mittaamiseen käytetty DZ140 toimii induktiivisella periaatteella. Molemmilla mittaustekniikoilla saadaan erittäin hyvä signaalin vakaus ja häiriönsieto. Toisin kuin optiset mittausmenetelmät, Micro-Epsilonin pyörimisnopeusanturit ovat immuuneja pölylle ja lialle.

Yleiskäyttöinen pyörimisnopeuden mittaus

Kapasitiivinen capaNCDT CST6110 -pyörimisnopeusanturi on suunniteltu teollisiin laskentatehtäviin ja pyörimisnopeussovelluksiin. Tämä anturi tunnistaa siivet, hammaspyörät, kohoumat ja muut vastaavat kohteet erittäin tarkasti materiaalista riippumatta. Mittausalue on 1 – 400 000 rpm. Pyörimisen lähtötieto annetaan heti ensimmäisestä tunnistuksesta, eli järjestelmän koekäyttö ei ole tarpeen. Kestävä Ip67-ohjauselektroniikka ja kompakti anturin muotoilu tekevät tästä pyörimisnopeusanturista erinomaisen valinnan ahtaisiin asennustiloihin.

Turboahtimen nopeusanturit

Induktiivinen turboSPEED DZ140 -anturijärjestelmä on suunniteltu erityisesti moottoritiloihin ja turboahtimien nopeuden mittaamiseen. Ohjauselektroniikka on integroitu Ip65-suojausluokan pienoiskoteloon, joka soveltuu jopa 115 °C:n käyttölämpötilaan. Anturi kestää jopa 285 °C:n lämpötilan. Siksi tämä kestävä pienikokoinen mittausjärjestelmä voidaan helposti asentaa moottoritilaan. Induktiivinen DZ140-mittausperiaate tarjoaa erinomaisen häiriön siedon tiukoissa EMC-edellytyksissä sekä testipenkeissä ja käyttötestauksessa tarjoten tarkkoja mittaustuloksia nopeuksilla 200 – 400 000 rpm.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109