Interferometrien ja konfokaalisten antureiden optimaalinen kohdistus

30.11.2021

Erittäin tarkkojen mittaustulosten saavuttamiseksi optiset anturit on kohdistettava niin kohtisuoraan kuin mahdollista. Optimaalisen kohdistuksen varmistamiseksi voidaan tarvita useita asennuskertoja tavanomaisia asennusmenetelmiä käyttäen. Useimmiten asentoa on tarpeen korjata jälkikäteen. Tämä ei kuitenkaan ole mahdollista ilman suurta työmäärää.
Anturin oikea kohdistus on kuitenkin nyt paljon aiempaa helpompaa. Micro-Epsilonin uudet säädettävät JMA-xx-asennussovittimet ovat erittäin hyödyllinen ratkaisu konfokaalisten antureiden ja interferometrien asentamiseen. Anturin asentoa voidaan muuttaa jälkikäteen. Tämä puolestaan mahdollistaa antureiden optimaalisen asemoinnin suuren mittaustarkkuuden saavuttamiseksi. Nämä sovittimet nopeuttavat merkittävästi antureiden kiinnitystä ja kohdistamista.
Säätömekanismia käytetään kuusiokoloruuvia kiertämällä, mikä estää tahattomat säädöt, joita tapahtuu usein pykällettyjä siipiruuveja käytettäessä. Jotta optimaalinen kohdistus voidaan varmistaa kaksipuolisten paksuusmittausten yhteydessä, voidaan asentaa kaksi säädettävää asennussovitinta vastakkain.

Etuja

  • Kompensoi väärin kohdistetut mittauskohteet
  • Voit korjata anturin asennusasennon jälkeenpäin
  • Parempi mittaustarkkuus
  • Tarvitaan vain yksi asennusjakso

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109