Lämpökameroilla valvotaan alkuvarausta akkutuotannossa.

11.01.2022

Micro-Epsilonin kompakteja USB-lämpökameroita käytetään termografisten prosessien tarkkaan seurantaan. Kompakti muotoilu ja rakenne sekä optimaalinen hinta-laatusuhde tekevät niistä ihanteellisia alkuperäisen laitevalmistajan sovelluksiin. Nämä kamerat havaitsevat luotettavasti lämpötilat alueella -20 °C...+2 450 °C sekä tuotantolinjalle kiinteästi asennettuina että siirrettävissä sovelluksissa.
Mittaustulokset voidaan siirtää USB 2.0 -yhteyden kautta tietokoneelle. Lisenssivapaan TIMConnect-ohjelmiston avulla käyttäjä voi visualisoida ja tallentaa havaitut lämpötilatiedot lämpökuvina. Kamerat ovat välittömästi käyttövalmiita. Ohjaus ja parametrit määritetään ohjelmiston kautta. Fyysistä kosketusta vaatimattoman mittausperiaatteen ansiosta kamerat eivät kulu.
Niitä voidaan käyttää prosessiautomaatiossa, testiasemilla, tuotekehityksessä ja siirrettävissä mittaustehtävissä.

Lämpökamerat akkutuotannossa

Akkutuotannon yhteydessä lämpökameroilla seurataan kriittisiä prosesseja, kuten akkukennojen ensimmäistä lataus- ja purkukertaa. Ne antavat käsityksen lämpötilan jakautumisesta ja mahdollisista oikosuluista. Lisäksi niitä käytetään tulipalon havaitsemiseen varhaisessa vaiheessa. Kuuman pisteen tunnistustoiminto tunnistaa ja tulostaa automaattisesti poikkeamat tavoitelämpötilasta.

Käyttökohteet akkutuotannossa

VGA-tarkkuuden lämpökamera on nyt entistäkin tehokkaampi

Micro-Epsilonin thermoIMAGER TIM VGA on pienin VGA-lämpökamera, jossa on optimoitu lämpöherkkyys. Tämä uusi malli mahdollistaa reaaliaikaiset lämpökuvat 640 x 480 pikselin erotuskyvyllä ja 40 mK:n lämpötarkkuudella. Mitat ovat vain 46 x 56 x 76 - 100 mm, joten kamera on erittäin kompakti ja painaa vain 269–340 g (sisältäen linssin).

Lue lisää

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109