Tarkat paksuusmittarit nauha- ja levymateriaaleille

15.02.2022

ThicknessGAUGE-järjestelmät tarjoavat 100-prosenttisen laadunvalvonnan suurella tarkkuudella ja parhaalla mahdollisella joustavuudella. Erilaiset anturitekniikat mahdollistavat monien eri pintojen ja materiaalien mittaamisen. Lisäksi nämä erittäin kompaktit järjestelmät voidaan mukauttaa optimaalisesti käsillä olevaan mittaustehtävään. Erinomaisen hinta-laatusuhteensa ansiosta C-runko- ja O-runkojärjestelmiä voidaan käyttää tavallisissa teollisissa sovelluksissa sekä alkuperäisillä laitevalmistajilla. Automaattinen kalibrointi tehdään säännöllisesti vain muutamassa sekunnissa.

thicknessGAUGE C.L

C.L-mallit on varustettu laserkolmiomittausantureilla ja ne tarjoavat hyvän hinta-laatusuhteen suurella mittausnopeudella ja -tarkkuudella. Näitä järjestelmiä käytetään puun, muovien ja metallien paksuuden mittaamiseen. Mittaustarkkuus on ±2 / ±5 µm ja mittaustaajuus jopa 4 kHz.

thicknessGAUGE C.C

C.C-malleissa on konfokaaliset kromaattiset anturit. Niiden mittaustaajuus on jopa 5 kHz ja tarkkuus ±0,4 µm. Niiden erityispiirre on se, että paksuusmittaus voidaan tehdä myös valoa heijastavia ja kiiltäviä kohteita vasten sekä läpinäkyviä ja puoliksi läpinäkyviä kalvoja vasten.

thicknessGAUGE C.LP

C.LP-malleissa on laserprofiiliskannerit, joiden mittaustaajuus on jopa 100 Hz ja tarkkuus jopa ±0,75 µm. Niitä käytetään muun muassa rei'itettyjen ja stanssattujen levyjen paksuuden mittaamiseen sekä rullanvalvontaan ja laadun dokumentointiin.

thicknessGAUGE O.EC

Uusimmat O.EC-mallit perustuvat combiSENSOR-tekniikkaan. Niissä yhdistyy induktiivinen anturi, joka perustuu pyörrevirtoihin, ja kapasitiivinen anturi. Sillä mitataan siten mittausrullan yli ohjattavien sähköä johtamattomien materiaalien paksuutta. Ne soveltuvat erityisen hyvin kalvojen ja muovinauhojen luotettavaan ja tarkkaan paksuusmittaukseen.

Analyysi- ja ohjausohjelmisto

Kaikkien thicknessGAUGE-mallien mukana tulee kattava ohjelmistopaketti. Paketti sisältää tehokkaan signaalinkäsittelyn tarkkoja ja vakaita mittausarvoja varten, artikkelitietokannan ja SPC-paketin. Lisäksi tilastolliset arviot sekä täysin automatisoitu dokumentointi ja valmistusprosessin valvonta ovat mahdollisia ohjelmistopaketin avulla. Ohjelmistopaketissa on myös määriteltyjen tavoiteparametrien ja raja-arvojen jatkuva seuranta. Lisäksi se tarjoaa täysin automaattisen dokumentaation mittauslaitteiden ominaisuuksista sekä joustavan liittymän tuotantolinjaan kytkemiseksi. Liittymä käyttää tiedonsiirtoon Ethernet-, EtherNet/IP-, PROFINET- tai EtherCAT-protokollaa.

Suositeltu anturitekniikka

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109