Suuren tarkkuuden paksuusmittaus akkutuotannossa

31.05.2022

Micro-Epsilon tarjoaa luotettavia ratkaisuja lukuisiin akkuvalmistuksen mittaustehtäviin erittäin tarkoista etäisyysantureista aina 3D-laserskannereihin ja anturijärjestelmiin asti. Tuotantopoikkeamien prosessinsisäinen tarkastus edistää merkittävästi tehokkuutta, säästää luonnonvaroja ja parantaa laadunvarmistusta.

Näitä erittäin tarkkoja antureita käytetään kaikissa tuotantovaiheissa elektrodien valmistuksesta aina kokoonpanoon ja muotoiluun asti. Micro-Epsilonin laaja ja monipuolinen tuotevalikoima tarjoaakin juuri oikeanlaisen mittausmenetelmän. Käytössäsi on juuri oikea anturi kaikentyyppisille pinnoitteille ja kaikille mittauskohteille.

Tärkeitä mittaustehtäviä ovat akkukalvon tai kalvopinnoitteen erittäin tarkat paksuusmittaukset. Tämä voidaan tehdä sekä sähkömagneettisilla että optisilla antureilla.

Hihnan ja pinnoitteen paksuuden mittaus sähkömagneettisilla antureilla

Kaksi kapasitiivista anturia asennetaan vastakkain ja niillä mitataan sähköä johtavaa materiaalia kahdelta puolelta. Molemmat lineaariset etäisyyssignaalit lasketaan ohjaimessa, ja tulokset muunnetaan paksuusarvoksi. Mittauspiste on suurempi optisiin menetelmiin verrattuna. Tämä mahdollistaa rakenteiden ja epäsäännöllisyyksien keskiarvon mukaisen mittauksen. Integroidun lämpötilakompensoinnin ansiosta saavutetaan vakaat ja erittäin tarkat mittausarvot myös korkeissa ympäristön lämpötiloissa.

 • Suuren resoluution paksuusmittaus kahdella kapasitiivisella anturilla
 • Lämpötilakompensoitu rakenne
 • Monikanavainen ohjain mahdollistaa monikanavamittaukset
 • Suuri mittauspiste pinnan keskiarvon määrittämiseen

Pinnoitteen paksuuden mittaus optisilla antureilla

Vastakkaiset asennetut optiset anturit tekevät tarkkoja mittauksia päällystetyistä ja päällystämättömistä kalvoista. Ne toimivat suurella resoluutiolla ja niitä voidaan käyttää sekä märkien että kuivien pinnoitusprosessien yhteydessä. Pienten valopistehalkaisijan ansiosta pienimmätkin yksityiskohdat voidaan havaita luotettavasti.

 • Luotettavat mittausmenetelmät kaikille pinnoitusprosesseille
 • Kosketukseton mittausmenetelmä suurella tarkkuudella ja suurella mittausnopeudella
 • Ihanteellinen valinta dynaamiseen prosessinvalvontaan

Suoraan käyttövalmiit järjestelmät mittaavat elektrodipinnoitteen paksuutta

Käyttöympäristöissä, joissa on likaa ja suuria lämpötiloja, käytetään thicknessGAUGE O.EC-järjestelmää, joka sisältää innovatiivisen combiSENSOR-anturin. Se perustuu pyörrevirta-anturiin, joka tekee mittauksen ohjainrullasta, ja kapasitiiviseen anturiin, joka mittaa etäisyyden materiaalin pinnasta. Elektrodipinnoitteen tarkka paksuusarvo määritetään signaalierosta.

 • Luotettavat mittausmenetelmät kaikille pinnoitusprosesseille
 • Ihanteellinen käyttöympäristöihin, joissa ympäristön lämpötila on suuri ja vaihtelee
 • Prosessin luotettavuus monikanavaisissa ja kiinteän kanavan mittauksissa

Miksi valita Micro-Epsilon?

 • Taloudellisempi valinta, luonnonvaroja säästyy ja laatu paranee
 • Suurin tarkkuus mikroniluokkaa pienemmällä alueella
 • Anturi- ja järjestelmäosaaminen samasta paikasta
 • Laaja teknologiavalikoima mahdollistaa optimaalisen ratkaisun sovellukseesi
 • Vuosikymmenten kokemus nauha- ja hihnaprosesseista

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109