3D-anturi kiiltävien pintojen tarkistukseen

Deflektometri kiiltävien pintojen 3D mittauksiin

reflectCONTROL RC130 on tarkoitettu kiiltävien kohteiden muodon mittauksiin. Tämä anturi luo raitakuvion, joka peilataan mitattavan kohteen pinnalta anturin kameroihin. Anturi luo pinnasta 3D-kuvan, jonka avulla komponenttien topologia (esim. litteys, heijastavuus, kaarevuus) voidaan määrittää. RCS130-malli on optimoitu erityisesti mittaus ja tarkistustehtäviin esimerkiksi tuotantolinjoilla. Lisäksi anturissa on GigE Vision -liittymä, joka tarjoaa GenICam-yhteensopivat tiedot.

Kiiltävien osien pinnan tarkistus

Integroidulla ohjauselektroniikalla varustettu reflectCONTROL RCS110-245 on suunniteltu kiinteisiin mittauksiin tai koneisiin integroitavaksi. Tämä kompakti anturi tunnistaa kiiltävien pintojen poikkeamat, jotka ohjelmisto käsittelee ja esittää heijastavuus- ja kaarevuuskuvana. GigE Vision mahdollistaa pinnan kuvien välittämisen moniin kuvankäsittelyohjelmistoihin jatkokäsittelyä varten.

Kätevä käyttöliittymä

3D-View -ohjelmisto tarjoaa kätevän käyttöliittymän reflectCONTROL-antureille. Tämä käyttäjäystävällisen ohjelmiston ansiosta anturin käyttöönotto ja arviointi on nopeaa. Se mahdollistaa muun muassa asetusten teon ja parametrien optimoinnin sekä varmistaa mitattavan kohteen ja anturin asianmukaisen asemoinnin. Myös erilaisten parametrikokonaisuuksien luominen ja hallinnointi erilaisia mittaustehtäviä varten on mahdollista. Ohjelmistoa voidaan käyttää myös tietojen keruun aloittamiseen. Saadut kuvat näytetään ja ne voidaan tallentaa jatkokäsittelyä varten. 3D-View -ohjelmisto on erityisen kätevä järjestelmäintegraattoreille, sillä sen avulla saadaan tärkeitä tietoja:

Heillä on pääsy kaikkiin GenICam-parametreihin, mikä yksinkertaistaa ohjelmiston integroimista. Inline-sovelluksien osalta mittauksen keston näytön avulla voidaan tehdä päätelmiä jaksoajan kestosta.

Ohjelmiston integrointi Micro-Epsilonin 3D-SDK:n kautta

reflectCONTROL-anturissa on helposti integroitava SDK (Software Development Kit). SDK perustuu GigE Vision- ja GenICam-teollisuusstandardeihin ja sisältää seuraavat toimintolohkot:

  • Verkon konfigurointi ja anturin kytkentä
  • Kattava anturin ohjaus
  • Kuvien välityksen ohjaus
  • Käyttäjän määrittämien parametrisarjojen hallinta
  • C++ -esimerkkiohjelmat ja dokumentaatio

Anturiin on pääsy myös GigE Visionin kautta ilman SDK:ta jos käytössä on GenICam-asiakas.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109