Seuraavan sukupolven konfokaalinen kromaattinen anturijärjestelmä

Integroidulla ohjauselektroniikalla ja teollisella Ethernet-liitännällä
confocalDT IFD2410/2415
Integroidulla ohjauselektroniikalla ja teollisella Ethernet-liitännällä
Uutuus:

confocalDT IFD2415 ja IFD2410 ovat tehokkaita konfokaalisia antureita, joissa on integroitu ohjauselektroniikka. Tilaa säästävä IP65-kotelointi puolestaan mahdollistaa nopean integroinnin laitteisiin ja koneisiin, sillä kuituoptiikkaa ei tarvita. Lisäksi IFD2410 ja 2415 sopivat erinomaisesti tarkkaan etäisyyden ja paksuuden mittaamiseen teollisissa sarjatuotantosovelluksissa. IFD2415-anturia voidaan käyttää myös läpinäkyvien materiaalien mittauksissa ja enintään viiden kerroksen monikerroksisissa paksuuden mittauksissa. CCD-tekniikan aktiivinen valotusajan säätö mahdollistaa nopeat ja vakaat mittaukset monenlaisilta pinnoilta, myös dynaamisissa prosesseissa jopa 25 kHz:iin saakka. Mittausjärjestelmän valointensiteetti on korkea, minkä ansiosta mittaukset onnistuvat nopeasti ja luotettavasti myös tummilta pinnoilta.

Ominaisuudet
 • Mittausalueet (mm):
  1 | 3 | 6 | 10
 • Säädettävä mittausnopeus enintään 25 kHz
 • Resoluutio alk. 8 nm
 • Lineaarisuus alk. 0,25 µm
 • Tarkkoihin jopa 5 kerroksen etäisyys- ja paksuusmittauksiin
 • Kaikki yhdessä paketissa: anturi ja ohjauselektroniikka samassa kompaktissa kotelossa
 • Helppo integroida, sillä kuituoptiikkaa ei tarvita
 • Kestävä IP65-luokan alumiinikotelo
 • Suora PLC-yhteys teollisen Ethernet-liitännän ansiosta
 • Sopii erinomaisesti sarjatuotantosovelluksiin

Nyt teollisella Ethernet-liitännällä

Integroidun teollisen Ethernet-liitäntänsä (EtherCAT) ansiosta IFD2410/2415-anturit voidaan integroida suoraan PLC:hen ilman ylimääräistä liitäntämoduulia. Hyödyt reaaliaikaisista tiedoista viiveettä ja vähemmällä asennus- ja johdotustyöllä. Anturi parametroidaan Ethernet-tilassa intuitiivisen web-liittymän kautta. Teollisen Ethernet-liitännän ansiosta asetukset otetaan automaattisesti käyttöön PLC-ympäristössä. Näin ohjelmointiympäristössä ei tarvita aikaa vieviä asetustoimia.

Optimoitu teollisiin sarjatuotantosovelluksiin

Kompaktin kokonsa ansiosta anturi sopii erinomaisesti sarjantuotantosovelluksiin.

Helppo integroida laitoksiin ja järjestelmiin

Tilaa säästävä IP65-kotelointi puolestaan mahdollistaa nopean integroinnin laitteisiin ja koneisiin, sillä kuituoptiikkaa ei tarvita. Koska anturi ja ohjauselektroniikka ovat samassa kompaktissa kotelossa, mittaussignaali voidaan lähettää suoraan ohjauselektroniikkaan ja arvioida siellä. Anturi voidaan asentaa joko kolmella ohjauselektroniikan kotelon kierrereiällä tai anturipään kiinnikkeen avulla. Liitäntävaihtoehdot ovat monipuoliset, EtherCAT, analoginen, enkooderi tai RS422, joten integrointi käytössä oleviin laitoksiin ja järjestelmiin käy helposti.

Helppokäyttöisyys web-liittymän kautta

Koko järjestelmän kokoonpano voidaan suorittaa ilman lisäohjelmia sen käyttäjäystävällisen web-liittymän ansiosta. Web-liittymän asennus ja asetusten määritys voidaan tehdä Ethernetin kautta. Aineisto tallentuu laajennettavaan tietokantaan.

Esimerkkejä sovelluksista

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109