Erittäin tarkkaa ja nopeaa kapasitiivista mittausta

11.09.2018

Antureilla voidaan mitata kaikkia sähköä johtavia materiaaleja ja asianmukaisilla elektronisilla piireillä jopa eristeitä. Kapasitiivisia antureita käytetään tarkkoihin siirtymien, sijainnin ja paksuuden mittaamiseen. Mittaukset voidaan tehdä alle nanometrin tarkkuudella.
Micro-Epsilonilla on nyt ainutlaatuinen markkina-asema capaNCDT 6200 -järjestelmän osalta. Modulaarinen ohjauselektroniikka voidaan laajentaa nelikanavaiseksi. Käyttäjä voi lisätä tai poistaa näitä kanavia ilman, että ohjelmiston tehokkuus tai toiminta kärsii. Tämä lisää järjestelmän joustavuutta.
Ainutlaatuisessa ohjauselektroniikassa on Ethernet-liittymä, joten käyttö tapahtuu web-liittymän kautta. Kaikki Micro-Epsilonin kapasitiiviset siirtymäanturit voidaan yhdistää ohjauselektroniikkaan ilman kalibrointia. Asiakaskohtaiset ominaisuuskäyrät voidaan tallentaa ja mittaustarkkuus maksimoida.
Mittausjärjestelmään kuuluu ohjausyksikkö ja demodulaattori jokaiselle anturille. Ohjauselektroniikkaan integroitu Ethernet-liittymä mahdollistaa nopean ja helpon konfiguroinnin web-liittymän kautta. DL6230-demodulaattori tarjoaa korkearesoluutioiset mittaukset. Kompaktia ohjainta voidaan käyttää pöytäyksikkönä, seinäkiinnitettynä yksikkönä tai DIN-kiskoon kiinnitettynä sovittimen avulla.
Uusi capaNCDT 6222 -järjestelmä on suunniteltu nopeisiin jopa 20 kHz:n mittauksiin. Sitä käytetään esimerkiksi yhdistettynä kolmen litteän kapasitiivisen anturin kanssa, kun elektronikiihdyttimen elektronilähde linjataan. Prosessissa pidikkeen kallistusta ja asennon muutosta valvotaan samalla, kun lämpötila lasketaan huonelämpötilasta 2 kelviniin (-271 °C).

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109