Uudet optiset anturiratkaisut

02.05.2023

Tulevaisuuden teollisessa tuotannossa ovat ensisijaiset tärkeitä seuraavat ominaisuudet: miniatyrisointi, integroinnin helppous, yhteensopivuus, skaalattavuus ja korkea suorituskyky – sekä suurempi tarkkuus. Uudet interferometrit tarjoavat ennennäkemätöntä tarkkuutta teollisissa etäisyys- ja paksuusmittauksissa. Esittelemme myös uuden tuotteen: tarkat konfokaaliset integroidut anturit. Niiden korkea suorituskyky ja erinomainen hinnan ja suorituskyvyn suhde sarjatuotantosovelluksissa tekevät vaikutuksen.

Tehokkaat anturit interferometrisarjoihin

Olemme kehittäneet kolme uutta anturia tarkkoihin etäisyysmittauksiin erikoisympäristöissä. Anturit ja niiden kaapelit ovat mahdollisimman hiukkasettomia, ja niitä voidaan käyttää sekä puhdastiloissa että tyhjiöissä. Ne tuottavat tuloksia alle nanometrin luokassa, ja saatavana on eri versioita: interferoMETER IMP-DS0.5/90/VAC 90 asteen mittauksiin porausrei’issä ja ahtaissa asennuspaikoissa, erittäin lämpötilavakaa interferoMETER IMP-DS19/VAC(001) käytettäväksi erittäin korkeassa alipaineessa ja pienikokoinen etäisyysanturi interferoMETER IMP-DS1/VAC, jonka halkaisija on vain 4 mm.

Konfokaalisten antureiden seuraava sukupolvi sarjaintegrointiin

Kompaktit konfokaaliset anturit confocalDT IFD2410 ja IFD2415 edustavat antureiden uutta sukupolvea. Näissä kompakteissa anturijärjestelmissä on integroitu ohjain, mikä helpottaa asennusta huomattavasti. Useat mittausalueet ja tarkkuusluokat mahdollistavat laajan valikoiman mittaustehtäviä, kuten sarjakäytön koordinaattien mittauskoneissa, tasolasin paksuuden inline-valvonnan ja elektroniikkakomponenttien testauksen. Jopa 25 kHz:n mittausnopeuden ansiosta dynaamiset mittauksen onnistuvat luotettavasti.

Kompakti konfokaalianturijärjestelmä teollisiin sarjatuotantosovelluksiin

Uusi kompakti confocalDT 2411 ‑ohjain tarjoaa erinomaista käytön joustavuutta teollisiin mittaustehtäviin – läpinäkyvien kohteiden etäisyys- ja paksuusmittauksiin. Ohjauselektroniikka mahdollistaa <2 nm:n resoluution ja 8 kHz:n mittausnopeuden. confocalDT 2411 toimitetaan kattavana kanavana, ja se on tehdaskalibroitu antureille mittausalueilla 1, 2, 3 tai 6 mm. Kaikkia Micro-Epsilonin konfokaalisia antureita voidaan käyttää sarjatuotantosovelluksissa. Tämä mahdollistaa käytön useissa kohteissa, kuten koneenrakennuksessa sekä lasin ja älypuhelinten valmistuksessa.

Tarkat laserskannerit, joissa on entistä parempi suorituskyky

scanCONTROL 3000 ‑laserskannereita käytetään tarkkoihin inline-mittauksiin useissa käyttökohteissa. Laserskannereiden suorituskykyä on parannettu entisestään kohdennetun optimoinnin avulla. Entistä paremmin algoritmit ja komponentit tehostavat tiedonkeruuta ja -saantia jopa 10 miljoonaa mittauspistettä sekunnissa. Älyantureiden profiililaskennan ja arvioinnin nopeus on kasvanut jopa 60 prosentilla, mikä tarkoittaa sitä, että dynaamisia profiiliarviointeja voidaan suorittaa ohjaimella entistäkin tehokkaammin.

Kätevät, nopeat ja tehokkaat laseranturit, joissa on integroidut kenttäväylät

Kompakteissa optoNCDT 1900 ‑laserantureissa on integroitu ja tehokas ohjain sekä EtherCAT-, EtherNet/IP- PROFINET-käyttöliittymät. Integroidut Industrial Ethernet ‑käyttöliittymät tarjoavat käyttäjälle monia etuja useiden laitteiden ja koneiden verkostoissa. Innovatiivista optoNCDT 1900 ‑laserkolmiomittausanturia käytetään silloin, kun äärimmäinen tarkkuus ja viimeisin tekniikka yhdistyvät: robotiikassa, 3D-tulostimissa, koordinaattien mittauslaitteissa sekä akkujen ja älypuhelinten valmistuksessa.

Vankat laseretäisyysanturit ulkokäyttöön

Uutta optoNCDT ILR1171-125 ‑laseretäisyysanturia käytetään etäisyyksien mittaamiseen 270 metriin saakka, ja se on erityisen tehokas ulkona tehtävissä mittauksissa. Vankassa laseranturissa on suuri signaalin voimakkuus, ja se tarjoaa tarkat tulokset myös sumuisessa ja sateisessa säässä. Korkea lämpötilavakaus mahdollistaa käytön -40...+60 asteen lämpötiloissa. Erittäin pienen koon ansiosta anturi voidaan asentaa myös ahtaaseen asennustilaan.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109