Kapasitiiviset anturit siirtymän ja paikan mittaamiseen

capaNCDT

Kapasitiiviset anturit on suunniteltu siirtymän, etäisyyden ja paikan mittaamiseen kosketuksettomasti. Koska capaNCDT-anturit tarjoavat erittäin tarkan mittaustuloksen  nanometrin tarkkuudella, niitä käytetään erityistä tarkkuutta vaativissa sovelluksissa. Ne soveltuvat kaikkiin sähköä johtaviin materiaaleihin, kuten metallit ja puolijohteet.

Kapasitiivisen mittausperiaatteen edut
  • Kulumaton ja kosketukseton kohteen mittaus
  • Häiriövapaa kohteen mittaus
  • Metallisilla kohteilla aineesta riippumaton toiminta
  • Vertaansa vailla oleva tarkkuus ja erottelukyky
  • Laajan kaistanleveyden ansiosta suuri mittausnopeus

Ainutlaatuista tarkkuutta innovatiivisen teknologian avulla

Micro-Epsilonin suunnitelema kapasitiivinen anturi on varustettu suojarenkaalla, Triax anturikaapelilla sekä innovatiivisella ohjauselektroniikalla . Täydellisesti yhteensopiva mittausjärjestelmä takaa tarkkuuden ja hyvän erottelukyvyn, myös teollisissa sovelluksissa.

Erittäin hyvä kestävyys magneettikenttien häiriöitä vastaan

Voimakkaiden magneettikenttien lähelle Micro-Epsilon tarjoaa antureita ja anturikaapeleita, jotka on valmistettu ei-magneettisista materiaaleista, kuten titaanista ja ruostumattomasta teräksestä. Triax-mallinen kaapelin suojaus tarjoaa erittäin korkean häiriönsietokyvyn.

Tyhjiö- ja puhdastilasovellukset

Micro-Epsilonin kapasitiivisia siirtymäantureita käytetään usein tyhjiö- ja puhdastilasovelluksissa, joissa ne saavuttavat resoluution subnanometrialueella hiukkasettomassa ympäristössä. Tyhjiösovelluksiin Micro-Epsilon tarjoaa erityisiä antureita, kaapeleita ja syöttölaitteita. Nämä anturit ja kaapelit ovat mahdollisimman hiukkasettomia, ja niitä käytetään puhdastiloissa puhdastilaluokkaan ISO1 asti.

Anturin ja ohjauselektroniikan vaihto ilman kalibrointia

capaNCDT-anturit ja -ohjaimet voidaan vaihtaa nopeasti ja helposti. Koska kalibrointia ja linearisointia ei tarvita, voidaan vaihto suorittaa paikan päällä hyvin nopeasti.

Moderni ja käyttäjäystävällinen ohjauselektroniikka

capaNCDT-ohjauselektroniikka on varustettu eri liitännöillä, kuten analogi, Ethernet ja EtherCAT. Ohjauselektroniikan asetukset voidaan määrittää Ethernetin kautta.

Räätälöidyt anturit asiakaskohtaisiin sovelluksiin ja OEM-laitevalmistajille

Mittausjärjestelmä voidaan mukauttaa asiakaskohtaisen mittaustehtävän ja asiakkaan ohjeiden mukaisesti. Esimerkiksi laitteen muotoilua, kohteen kalibrointia, kaapelipituuksia, muunneltavaa mittausaluetta tai antureihin integroitua ohjauselektroniikkaa voidaan muokata asiakaskohtaisesti. Lisätietoa anturin räätälöinnistä.

Sovellukset

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109