Innovatiivinen patentoitu sinistä laseria käyttävä teknologia

10.04.2017

Sinistä laseria käyttävillä antureilla on etulyöntiasema erityisesti, kun mitataan punahehkuisia, puoliläpinäkyviä tai läpinäkyviä kohteita. Micro-Epsilon on optisen mittausteknologian edelläkävijä, joka on hakenut globaaleja patentteja sinistä laseria käyttäville antureilleen. Tärkeimmissä maissa nämä patentit on jo myönnetty.

 Antureissa on uudet tehokkaat linssit, uusi älykäs laserohjaus ja innovatiiviset arviointialgoritmit. Toisin kuin aallonpituudeltaan pitkä punainen laser, aallonpituudeltaan lyhyt sinivioletti laser ei juurikaan tunkeudu mitattavaan kohteeseen. Tämän huomaa erityisen selkeästi, kun mitataan orgaanisia materiaaleja kuten puuta, tai puoliläpinäkyviä kohteita kuten esimerkiksi tarrahelmiä tai muoviprofiileja. Sininen laserpiste tai sininen laserviiva kohdistuu pintaan terävästi ja projisoituu anturielementtiin, tuottaen vakaan ja tarkan mittaustuloksen.

Micro-Epsilonin sinistä laseria käyttävällä teknologialla on myös huomattavia etuja punahehkuisia kohteita mitattaessa. Punahehkuisten kohteiden pitkän aallonpituuden säteily häikäisee punaista laseria käyttävien laserantureiden vastaanottoelementit. Sinistä laseria käyttävät anturit on varustettu optisilla elementeillä, joihin tämä säteily ei vaikuta. Siksi niillä voidaan luotettavasti mitata aihioiden, valuosien ja hehkuvien jarrulevyjen etäisyyksiä ja profiileja. Jarrulevyjen muodon muuttumisen mittaaminen kuormitettuna jarrutuksen aikana sopii erinomaisesti optoNCDT-laseranturilla tehtäväksi. Sinivioletin laserin lyhyen aallonpituuden ansiosta termoelementiltä lähetetty valo ei häikäise anturia, sillä sen pitkän aallonpituuden säteily on kaukana sinivioletin laserin omasta aallonpituudesta (405 nm), joten se voidaan tehokkaasti estää laadukkailla häiriösuodattimilla.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109