Uutta: thermoIMAGER TIM -kamera VGA-resoluutiolla

10.04.2017

thermoIMAGER TIM G7 on erityisesti lasiteollisuuden käyttöön suunniteltu lämpökamera. Sitä käytetään reaaliaikaiseen lämpötilan valvontaan lasilevyjen, pullojen, näyttöjen ja muiden lasituotteiden tuotannossa, viimeistelyssä ja jatkokäsittelyssä. Tämä nykyaikainen infrapunakamera on nyt saatavilla 640 x 480 pikselin VGA-resoluutiolla. Laite tarjoaa laajan 200–1500 °C:een lämpötila-alueen, ja sopii sen vuoksi erilaisten tuotantovaiheiden valvontaan. Tämä ominaisuus, jopa 125 Hz:n nopeus ja viivaskannaustoiminto, joka mahdollistaa liikkuvien kohteiden mittaukset, tekee tästä lämpökamerasta erittäin sopivan lasiteollisuuden käyttöön, missä usein vaaditaan suuria jaksonopeuksia.

Prosessiliittymä ja TIMConnect-ohjelmisto kuuluvat toimitukseen ja tarjoavat erilaisia integrointimahdollisuuksia käytössä oleviin ohjausjärjestelmiin. Lähtövaihtoehdot ovat analoginen, digitaalinen (USB 2.0:n kautta) tai GigE. Ohjelmistoon kuuluu kameran viivaskannaustoiminto, joka mahdollistaa liikkuvien kohteiden lämpötilan ristiprofiilin tunnistamisen viiva kerrallaan, vaikka näkökenttä olisi rajoitettu. Näin kylmien ja kuumien alueiden jakaumaa voidaan valvoa ja lämmitys- tai jäähdytyselementtejä voidaan tarvittaessa korjata. Näin voidaan välttää lasin jännittymistä ja vääntymistä, joka aiheuttaa ulkonäkövikoja. Jos lasissa on heijastuspinnoite, voidaan mukaan ottaa ylimääräinen viitepyrometri, jolla lämpökameraa voidaan säätää. thermoIMAGER TIM G7/VGA -laitetta voidaan käyttää myös jopa 70 °C:een lämpötilassa, ja jos käytössä on jäähdytyskotelo, jopa 315 °C:een lämpötilassa.

Suositeltu anturitekniikka

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109