Levyn reunojen purseiden luotettavaa tunnistusta

23.05.2017

Metallilevyjen korroosion estäminen edellyttää jatkuvaa ja virheetöntä korroosiosuojausta esimerkiksi suojalakan avulla. Metallilevyjen leikattujen reunojen vuoksi levitetyn suojalakan paksuus voi vaihdella, jolloin siitä tulee epävarma parametri. Tuotteen pitkäikäisyyden varmistamiseksi purseet on tunnistettava tuotantoprosessin aikaisessa vaiheessa ennen korroosiosuojauksen ja muiden maalikerrosten lisäämistä.
scanCONTROL 2910-10/BL -laseranturi asennetaan suoraan tuotantolinjalle. Se tunnistaa jopa 20µm:n purseet levyjen reunoista. Näin luotettava tunnistus on mahdollista laserviivan korkean pisteresoluution (n. 8 µm) ansiosta, jolloin saavutetaan riittävä tarkkuus tätä mittaustehtävää varten. Robottiin asennettu anturi ohjataan leikattujen ja lävistettyjen metallilevyjen yli, jolloin sen tunnistaa niiden profiilit. Purseen korkeus ja leveys voidaan määrittää ja arvioida suoraan skannerilla. Käytössä on suora IO/NOK-lähtö. Mittausarvot voidaan välittää suoraan yleisiin kenttäväyliin (esim. Profinet IO, EtherCAT ja Ethernet/IP) scanCONTROL-yhdyskäytävän kautta. scanCONTROL-yhdyskäytävään voidaan liittää jopa neljä anturia.
Uudesta scanCONTROL-esitteestä löydät kaikki tiedot scanCONTROL-tuoteperheen uusista ominaisuuksista, kuten uudesta Smart PLC -yksiköstä, jonka avulla mittausarvot voidaan laskea jopa kahdeksalle laserskannerille. scanCONTROL Smart PLC -yksikkö on teollinen ohjausyksikkö, joka on tarkoitettu scanCONTROL-laserskannereiden mittausarvojen laskemista varten. Smart PLC -yksikköön kuuluu asiakaskohtainen sovellusohjelmisto tarvittavia mittaustehtäviä varten. Määritetyt mittausarvot arvioidaan, näytetään, tallennetaan ja välitetään Smart PLC -yksikön avulla korkeamman tason ohjausjärjestelmille analogisten ja digitaalisten käyttöliittymien kautta.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109