Sarjanumeroiden stanssauksen syvyyden tarkistaminen

31.08.2017

Stanssattujen sarjanumeroiden avulla autojen korit voidaan tunnistaa luotettavasti missä päin maailmaan tahansa esimerkiksi varkaustapauksissa. Auton korin tunnistenumeron stanssaaminen runkoon on monimutkainen prosessi. Tämän vuoksi stanssauksen syvyys on tärkeä tekijä.
Tarkkuuden varmistamiseksi stanssauskoneissa käytetään Micro-Epsilonin optoNCDT 1420 -laserkolmiomittausantureita. Ne määrittävät stanssaustyökalun ja stanssattavan osan välisen tarkan etäisyyden. Työkalu voidaan sijoittaa oikein näiden etäisyysarvojen perusteella. Kun stanssaus on valmis, anturi mittaa stanssauksen profiilin ja varmistaa, että kaikki merkit on stanssattu vaadittuun syvyyteen.
Erittäin pienen valopisteensä ansiosta optoNCDT 1420 -anturit sopivat erinomaisesti stanssauksen profiilimittaukseen. Lisäksi anturi on kompaktin kokoinen, joten se on helppo asentaa ahtaisiinkin tiloihin. Web-käyttöliittymä ja esimääritetyt asetukset tekevät käyttöönotosta nopeaa. Sovelluksissa, joissa tuotantomäärät ovat suuria, asiakaskohtaiset esiasetukset (Plug & Play) mahdollistavat erittäin nopeat parametriasetukset.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109