Modernia lämpötilojen valvontaa metalliteollisuudessa

31.08.2017

Metallien lämpötilan tarkka valvonta on laadun kannalta erittäin tärkeää eri tuotantovaiheiden aikana. ThermoIMAGER TIM M1 -lämpökuvauskamera on suunniteltu metallinkäsittelyteollisuuden lämpötilanvalvontaan. Kamera toimii kosketuksettomasti, joten se ei vaikuta mitattavaan kohteeseen. Lyhytaaltoinen 1µm:n spektrialue soveltuu erityisen hyvin sellaisten metallien lämpötilamittaukseen, joiden pinnan säteilyvoimakkuus ja emissiivisyys ovat suuret ja mitattavat aallonpituudet pieniä.
Laserhitsaussovelluksissa tarvitaan estosuodatin, joka vaimentaa laserin aallonpituuden. TIM M1-N1064 -kamerassa on 1064 nm:ssä kaistanestosuodatin, jonka kaistanleveys on 44 nm. Suodatin estää siis tällä samalla aallonpituusalueella toimivat laserdiodityypit. Muut aallonpituudet pääsevät läpi ja lämpökuvauskamera tunnistaa ne. Suodatinta käytetään etupäässä laserhitsaussovelluksissa ja 3D-tulostusprosessien optimoinnissa.
TIM M1 B880 -kamerassa käytetään kaistanpäästösuodatinta, joka päästää läpi vain valon, jonka aallonpituus on 880 nm ja kaistanleveys 70 nm. kW-lasereiden laserviiva toimii tarkalleen tällä alueella, joten laserlinjan esittäminen ja valvonta onnistuvat erinomaisesti. Suodatinta käytetään etupäässä laserkäsittelyssä, 950 nm:n aallonpituudella tehdyssä laserhitsauksessa sekä sovelluksissa, joissa käytetään diodi- ja kuitulasersovelluksia.
Micro-Epsilonin tarjoamiin lämpökamerapalveluihin kuuluu myös reaaliaikainen TIMConnect-ohjelmisto kameran parametriasetuksia ja infrapuna-lämpötilakuvien esittämistä varten. Tämä tehokas lämpökuvausohjelmisto sisältyy toimitukseen ja siinä on monia uusia toimintoja:

  • Yksityiskohtaiset kuvat alueilta, joissa on suuremmat lämpötilaerot automaattisen ja ei-lineaarisen lämpötilaskaalauksen ansiosta
  • Lämpötilakuvien järjestely on helppoa vedä ja pudota -toiminnolla
  • Valokuvien zoomaus
  • Tallennustoiminto (video, valokuvat)
  • Hälytys ja liipaisu
  • Nopeiden termodynaamisten prosessien yksityiskohtainen analyysi
Suositeltu anturitekniikka

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109