Tarkkaa etäisyyden ja paksuuden mittausta ahtaissakin tiloissa

28.09.2017

Erityisesti optinen mittausteknologia on yhä tärkeämmässä roolissa tuotanto- ja tarkastusprosesseissa, sillä se on kontaktiton eikä ole riippuvainen kohteen materiaalista tai sen pinnan ominaisuuksista. Tämä on merkittävä etu ”reaaliaikaisissa” tuotantoprosesseissa, joissa kosketukseen perustuva mittausteknologia on toimintakapasiteettinsa rajoilla, etenkin jos kohde on vaikeapääsyisellä alueella.
Micro-Epsilonin konfocal-antureiden tuoteperheeseen tulee uusi anturimalli. IFS2406-3 mahdollistaa tarkat siirtymien ja etäisyyksien mittaukset ahtaissa tiloissa ja pitkällä poikkeamaetäisyydellä, joten se sopii täydellisesti lasiteollisuuden sovelluksiin. Anturin poikkeamaetäisyys on 74 mm ja mittausalue 3 mm, minkä ansiosta se soveltuu erityisesti tehtäviin, jotka edellyttävät hyvää prosessiluotettavuutta sekä anturin ja kohteen suojaamista mekaanisilta vaurioilta.
ConfocalDT-mittausjärjestelmään kuuluu ohjauselektroniikka ja anturi, jotka on yhdistetty valokuitukaapelilla. Ohjauselektroniikan ja anturien koko asetustenmääritysprosessi voidaan suorittaa ilman lisäohjelmia sen käyttäjäystävällisen web-käyttöliittymän ansiosta.
Anturivalikoimaan kuuluvat monikäyttöiset IFS2405-anturit ja IFS2402- ja IFS2403-pienoisanturit. Näiden pienoisantureiden avulla voidaan mitata myös ahtaiden onkaloiden ja syvennyksien geometriset mitat. Jotkut IFS2406-anturit sopivat tyhjiösovelluksiin.
Micro-Epsilon tarjoaa laajan valikoiman konfocal-antureita ja ohjauselektroniikkoja. Erilaiset liitännät avaavat monia sovellusmahdollisuuksia esimerkiksi puolijohdeteollisuudessa, lasiteollisuudessa, lääketeollisuudessa, muovien valmistuksessa ja kulutuselektroniikassa.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109