Laserkolmiomittausanturi asettaa uudet tehokkuusstandardit

09.11.2017

optoNCDT 1750 on tehokas laserkolmiomittausanturi, jota käytetään suurta nopeutta ja tarkkuutta vaativissa teollisuussovelluksissa. Uusien arviointialgoritmien ja entistä parempien komponenttien avulla saavutetaan erittäin suuri tarkkuus ja dynamiikka. Korkean suorituskyvyn optinen järjestelmä luo kohteeseen pienen valopisteen, jolla voidaan tunnistaa pieninkin osa luotettavasti.
Kompaktin muotoilunsa ja integroidun ohjauselektroniikkansa vuoksi optoNCDT 1750 sopii varsin monenlaisiin sovelluksiin ja se on helppo asentaa myös ahtaisiin tiloihin. Tiedot voidaan lähettää analogisina tai digitaalisina RS422-käyttöliittymän kautta. Lisäksi optoNCDT 1750 -anturissa on kaksi kytkentälähtöä ja yksi tulo erilaisten toimintojen ohjaamiseksi.
Intuitiivisuus tekee web-käyttöliittymästä helppokäyttöisen ja anturin konfiguroiminen on yksinkertaista. Integroidut ohjeistukset nopeuttavat parametrien asetusta. Reaaliaikaisen pinnankorjaustoiminnon ansiosta optinen lasermittausjärjestelmä toimii lähes materiaalista ja väristä riippumatta. Uusi web-käyttöliittymä yksinkertaistaa asetusten määritystä ja konfigurointia, eikä ylimääräistä käyttöohjelmistoa tarvita. Käyttöönotto on nopeaa ja tulokset ovat tarkkoja web-liittymän käyttäjäystävällisten esiasetusten ansiosta. Asetukset on optimoitu vaikeille pinnoille, kuten puoliläpinäkyville muoveille ja keramiikalle, piirilevymateriaaleille tai hiili- ja lasikuituvahvisteisille muoveille. Signaalihuipun valinnan ja häiriöhuippujen vaimennuksen ansiosta voidaan luotettavasti mitata moottoreiden ja vaihteistojen rakentamisessa käytettäviä öljyisiä osia ja päällystettyjä materiaaleja, sekä lasin takana olevia kohteita tai kalvopäällysteisiä komponentteja.
Uuteen laitteeseen siirtyminen on helppoa niille käyttäjille, joille optoNCDT 1700 -laseranturi on jo tuttu. Molemmat ovat yhteensopivia, lisävarusteet ja laitteet ovat käytettävissä.
optoNCDT 1750 -anturin suuri mittausnopeus on tarpeen mekaanisen värähtelyn analysoinnissa. Siitä on hyötyä esimerkiksi järjestelyvaunuissa, joissa on määritettävä puskureihin kohdistuvia iskuja tai tehtävä pyörivien osien mittauksia esim. akselien poikkeamien määrityksessä. Optimoidut linssit ovat parantaneet lineaarisuutta. Kun tämä yhdistetään parantuneeseen toistettavuuteen, saadaan aiempaa vakaampia ja tarkempia tuloksia. Näin laitteen käyttömahdollisuudet laajenevat ja se soveltuu vielä useampiin sovelluksiin, joissa tarvitaan laadukasta mittausteknologiaa.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109