Mikroskooppilinssi erittäin pienten kohteiden tarkasteluun

14.05.2019

Erittäin pienten komponenttien lämpökuvausta on nyt mahdollista valvoa Micro-Epsilonin mikroskooppilinssin avulla. Erikoislinssi on saatavana lisävarusteena korkearesoluutioisiin TIM 450- ja TIM 640 -lämpökameroihin, ja niillä on mahdollista kuvata makrotasolla yksittäisiä komponentteja enintään 28 µm:n alueellisella resoluutiolla.
Micro-Epsilonin uuden mikroskooppilinssin ansiosta korkearesoluutioinen thermoIMAGER TIM 450 -lämpökamera (382 x 288 pikseliä) ja TIM 640 (640 x 480 pikseliä) pystyvät havaitsemaan pienimmätkin lämpötilaerot erittäin tarkasti ja luotettavasti. Mikroskooppilinssi on kehitetty piirilevyjen mittaukseen ja mikrokokoisten juotosten sekä hitsisaumojen valvontaan.
Tavallisten kuvien ja videoiden lisäksi linssillä on mahdollista kuvata reaaliaikaisesti yksityiskohtaista makrokuvaa yksittäisistä kohteista jopa 125 Hz:n taajuudella enintään 28 µm:n alueellisella resoluutiolla. Kameran ja mitattavan kohteen välinen etäisyys voi olla enintään 100 mm. Kameran voi sijoittaa mihin tahansa kohtaan tämän etäisyyden rajoissa. Skaalattavat lämpötila-alueet ovat -20–100 °C, 0–250 °C ja 150–900 °C. Suuren toimintaetäisyyden ansiosta elektroniikkakomponenttien lämpötilat voidaan mitata toiminnan testauksen aikana sähköisten parametrien mittauksen yhteydessä.
Mikroskooppilinssi on saatavana TIM 450- ja TIM 640 -kameramalleihin. Toimitukseen sisältyy prosessiliitäntäkaapeli, USB-kaapeli, laadukas kolmijalka ja kattava TIM Connect -analyysiohjelmisto. Linssin avulla on mahdollista näyttää nopeasti vaihtuvat lämpötilat, tehdä niistä pika-analyysejä ja tallentaa radiometrisiä videoita ja kuvia. Tiedot voidaan viedä analysoitavaksi muihin ohjelmiin.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109