Korkealuokkaiset tekniset ratkaisut tarkkaa 3D-pinnantarkistusta varten

16.05.2018

Micro-Epsilon tarjoaa laajan valikoiman ratkaisuja 3D-pinnantarkistukseen. reflectCONTROL- ja surfaceCONTROL-järjestelmät on tarkoitettu mattapintojen tai kiiltävien pintojen helppoon, nopeaan ja luotettavaan tarkistukseen. Niiden toiminta perustuu poikkeamien mittaukseen ja reunojen projektioon. Näin pienetkin viat tunnistetaan luotettavasti. scanCONTROL-laserprofiiliskannereiden toiminta on lähes riippumatonta pinnan ominaisuuksista ja ne tuottavat 3D-pistepilviä, joita voidaan käyttää jatkoarvioinneissa ja -prosessoinneissa.

reflectCONTROL

reflectCONTROL on tarkoitettu kiiltävien kohteiden pinnantarkistukseen. Kompakti anturi tuottaa näyttöön raitakuvion. Tämä raitakuvio peilataan mitattavan kohteen pinnalle ja anturin kameroihin. Pinnan poikkeamat aiheuttavat raitakuvioon muutoksia, jotka ohjelmisto arvioi. Tähän kompaktiin deflektometriin kuuluu näyttö reunojen projektioita varten ja kaksi kameraa. Se voidaan integroida kiinteänä järjestelmänä tai sitä voidaan ohjata mitattavan kohteen yllä robotin avulla. Havaitut poikkeamat ja virheet arvioidaan ja näytetään CAD-tietoina.

surfaceCONTROL

surfaceCONTROL-sarja on kehitetty hajaheijastavien pintojen kuten metallipintojen (pinnoittamaton, galvanoitu, elektroforeesikäsitelty), muovipintojen ja keramiikan tarkistamiseen. Anturi mittaa reunojen projektiota, skannaa pinnat ja luo 3D-pistepilven. Tätä pistepilveä voidaan myöhemmin arvioida erikoistyökaluja käyttäen, jotta pinnan pienimmätkin virheet ja poikkeamat voidaan tunnistaa. Saatavilla on erilaisilla mittausalueilla ja resoluutioilla varustettuja antureita.

scanCONTROL

scanCONTROL-laserprofiiliskannerit kuuluvat maailman tehokkaimpiin profiiliantureihin. Niissä on integroitu ja tehokas ohjauselektroniikka, joka laskee kaksiulotteiset pintaprofiilit. 3D-pinnantarkistus voidaan Micro-Epsilonin laserskannereita käyttäen tehdä tuotantolinjan ollessa toiminnassa, joten materiaalivirtaan ei tule katkoksia.
Laserskannereilla on korkea jopa 8µm:n sivuttaisresoluutio, jonka ansiosta ne tunnistavat myös erittäin pienet poikkeamat. Laserprofiiliskannereita käytetään myös puristettujen muoviosien kuten ikkunaprofiilien sekä puulautojen, renkaiden, kytkinlevyjen ja junanraiteiden tarkistuksiin suurilla nopeuksilla.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109