Erittäin tarkkaa metallien ja karkeiden pintojen mittausta

09.04.2019

Uudet optoNCDT 1750LL -laseranturit mahdollistavat tarkat mittaukset strukturoiduista pinnoista, kuten hiekkapaperista, hiomalaikasta, kumista ja kiiltävistä metalleista. Tavalliset laserpisteanturit ovat vastaavissa mittaustehtävissä toimintakykynsä rajoilla, sillä niiden valopiste on pienikokoinen, eikä pintarakenne heijasta laservaloa yhtenäisesti. Tämä aiheuttaa epävakaita ja häiriöisiä mittaussignaaleita. Laserpiste laajennetaan laserviivaksi erityisellä sylinterilinssillä. Ihmissilmä havaitsee optoNCDT 1750LL -anturin lyhyen laserviivan soikeana valopisteenä. Kun tämä uusi mittaustekniikka yhdistetään erityisiin arviointialgoritmeihin, sillä voidaan suodattaa rakenteiden, painaumien ja muiden pinnan virheiden aiheuttamat häiriöt. Näin hankalienkin pintojen etäisyysmittaukset saadaan tarkoiksi. Antureiden kompakti muotoilu mahdollistaa niiden integroinnin ahtaisiinkin kohteisiin.
optoNCDT 1750 -anturit ovat luokkansa huippua, sillä niissä yhdistyvät tehokkuus, tarkkuus ja dynamiikka sekä monipuoliset toiminnot.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109