Työkalujen kiinnitysasennon valvonta työstökoneissa

09.10.2018

Moderneissa työstökoneissa työkalu vaihdetaan yleensä täysin automaattisesti. Kun työkaluja vaihdetaan, kone poistaa automaattisesti asianmukaisen pitimen ja asettaa sen karaan, jonka kiinnitysjärjestelmä lukitsee pitimen paikalleen. Jos työkalu sijoitetaan väärin, käsittelyyn saattaa tulla häiriöitä. Jos työkalu on vinossa, se saattaa pahimmassa tapauksessa irrota ja aiheuttaa koneelle pahoja vaurioita.
Jotta vauriot ja käsittelyvirheet vältettäisiin, työkalun asentoa on valvottava. Usein valvontaan käytetään herättäjiä ja kytkentärenkaita. Niiden säätäminen on kuitenkin vaikeaa. Micro-epsilonin induktiivinen induSENSOR LVP -siirtymäanturi tarjoaa huomattavasti helpomman ja luotettavamman ratkaisun, joka perustuu kiinnitysasennon jatkuvaan valvontaan. Sylinterianturi on integroitu kiinnitysjärjestelmän vapautuslaitteeseen. Anturin kohteena toimiva rengas on liimattu suoraan vetotankoon. Kompaktin kokonsa ansiosta LVP-anturi voidaan integroida eri tyyppisiin työkaluihin. Lisäksi sen käyttöikä on pitkä, sillä mittaukset tehdään kosketuksettomasti ja kulumattomasti.
Anturi mahdollistaa kiinnitysasennon jatkuvan valvonnan ja tuottaa analogisignaalin vetotangon liikkeen mukaisesti, kun työkalu kiinnitetään. Tämän vuoksi kytkentäpisteen vaivalloista mekaanista asettamista ei tarvita. Miniatyyrikokoinen anturin elektroniikkayksikkö voidaan sijoittaa joko mittauskohtaan tai sähkökaappiin.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109