UUTTA: Laserskanneriohjelmisto mahdollistaa nyt myös aukkomittaukset

07.11.2018

Viimeisin Configuration Tools 6.0 -ohjelmisto tarjoaa lisäominaisuuksia scanCONTROL laserskannereille ja korvaa aiemman gapCONTROL-antureille tarkoitetun asennusohjelmiston. Nyt käytössä runsaasti laajennettuja ominaisuuksia eri aukkotyyppien mittaamiseen ja arvioimiseeen. Uusin versio on yhteinen ohjelmistoratkaisu sekä scanCONTROL- että gapCONTROL-antureille ja tarjoaa parannettua helppokäyttöisyyttä.
Ohjelmistoa voidaan käyttää kaikkien ScanCONTROL 26xx- ja 29xx -sarjojen älyskannereiden kanssa. Tarkemmin tähän kuuluvat seuraavat mallit: 2610, 2611, 2660, 2661, 2910, 2911, 2960 ja 2961. Voit päivittää uusimpaan versioon muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä.
Ohjelmistossa on ollut versiosta 5.2 alkaen kielen valinta, jota on täydennetty korealla versiossa 6.0. Aiemmat saksan, englannin, kiinan ja japanin kieliversiot säilyvät.

Napsauta tästä ladataksesi Configuration Tools 6.0 -ohjelmiston

ScanCONTROL on sarja maailman tarkimpia laserprofiiliantureita. Saatavana on kolme eri skanneriluokkaa: SMART, COMPACT ja HIGHSPEED. COMPACT ja HIGHSPEED -mallit tarjoavat raakadataprofiilin, joka voidaan esimerkiksi integroida asiakkaan ohjelmistoon. ScanCONTROL SMART -sarja tarjoaa plug & play -ratkaisuja yksinkertaisesta monimutkaiseen -mittaustehtäville, jolloin ulkoista ohjainta ei tarvita. Anturien parametriasetukset suoritetaan konfigurointityökalujen kautta, ja on mahdollista määrittää mm. vaiheita, kulmia, saumoja ja uria sekä aukon kokoa. Skanneri suorittaa itsenäisesti mittauksen ja arvioimisen anturin päässä ja antaa sitten arvot eri rajapintojen ja protokollien kautta (Ethernet UDP, Modbus TCP, Modbus RTU tai RS422).
Haastavien pintojen kuten puun, ruoan tai osittain läpinäkyvien materiaalien mittaamiseen Micro-Epsilon tarjoaa laserskannereita, joissa on sinisen laserviiva. Sininen laservalo tunkeutuu vähemmän tiettyihin materiaaleihin ja heijastuu siksi terävämmin kohteeseen. Tämän ansiosta tarkat mittausarvot voidaan saada hankaliltakin pinnoilta.

scanCONTROL Configuration Tools 6.0 -ohjelmiston lisäksi muitakin ohjelmistopaketteja voi nyt ladata ilmaiseksi:

scanCONTROL Modbus Tool 1.0

Tämä on testityökalu, joka simuloi kommunikaatiota älyskannerin ja PC:n välillä Modbus-väylän kautta. Paketti sisältää vastaavia esimerkkejä integroitaviksi PLC-logiikkaan.
Lataa tästä

scanCONTROL UDP Tool 1.0

Tämä testityökalu mahdollistaa älysaknnerin tuottamien arvojen suoran siirron ja näyttämisen PC:n näytöllä. Anturin asetusten yksinkertaistamiseksi työkalussa on vastaavia esimerkkejä UDP-siirtoa varten.

Lataa tästä

scanCONTROL Developer Tool 1.0

Tämä ohjelmistotyökalu on suunniteltu erityisesti integroimaan laserskanneri asiakkaan omaan ohjelmistoympäristöön. Mouseover-ominaisuudella selviää, mitkä parametrit on asetettava asiakkaan ohjelmistoon, jotta tämän ohjelmiston vastaavat ominaisuudet voidaan toteuttaa. Vastaavat esimerkkikoodit sisältyvät ohjelmistoon.

Lataa tästä

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109