Muotin muodonmuutosten seuranta alumiinivalussa

06.02.2019

Alumiiniprofiilien valmistuksessa nestemäinen alumiini puristetaan muottiin korkeassa paineessa. Kahta muotin puolikasta täytyy pitää kiinni toisissaan huomattavalla voimalla. Suuresta kosketusvoimasta huolimatta työkalun puolikkaita puristetaan hieman irti toisistaan. Tätä prosessia kutsutaan myös muotin hengittämiseksi. Vaikka minimaaliset raot ovat tavallisia ja tarkoituksenmukaisia prosessin aikana, liian suuri rako aiheuttaa kuitenkin kappaleen vioittutumisen. Nämä halkeamat on käsiteltävä uudelleen, jotta lopputuotteen korkeat laatuvaatimukset täyttyvät. Jos työkaluun jää alumiinijäämiä, myös ne lisäävät kulumista, mikä vähentää työkalun käyttöikää.
Työkalun muodonmuutoksen seuranta pyörrevirtaan perustuvilla induktiivisilla siirtoantureilla mahdollistaa tuotteen korkean laadun ja työkalun pidemmän käyttöiän sekä jälkityöstön vähenemisen. Tavallisesti käytetään kolmesta neljään eddyNCDT 3005 pyörrevirtajärjestelmää, jotta varmistetaan johdonmukainen aukonvalvonta useissa mittauspisteissä.
Järjestelmä koostuu kompaktista ja kestävästä ohjauselektroniikasta, joka muodostaa kaapelin ja anturin kanssa yksikön. Integroitu järjestelmäsuunnittelu lisää ulkoisten tekijöiden lujuutta ja kestävyyttä, mikä saa järjestelmän sietämään korkeita lämpötiloja, pölyä, likaa tai painetta ja tuottamaan tarkkoja tuloksia ympäristöstä riippumatta. Kompaktin rakenteensa ansiosta eddyNCDT 3005 voidaan integroida olemassa olevaan koneeseen milloin tahansa.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109