Kangasnauhojen reunojen tunnistus leikkauskoneissa

19.03.2019

Käsiteltävät kankaat ovat 0,5 mm:n paksuisia ja koostuvat eri tyyppisistä materiaaleista. Kankaat ovat osittain rei’itettyjä. Jotta leikkaukset onnistuisivat parhaalla mahdollisella tavalla, materiaalin tarkka sijainti leikkauskoneessa on määriteltävä ennen käsittelyn jatkamista. Jos materiaalinauhan sijaintia ei määritetä tai jos se tunnistetaan virheellisesti, se saattaa aiheuttaa virheellisen leikkauksen tai koneen toimintahäiriön puuttuvien ohjauselektroniikan signaalien vuoksi.
Siksi sijainnin määrittämiseen käytetään Micro-Epsilonin optoCONTROL CLS-K31 -valokuituanturia. Mittausprosessi suoritetaan 20 m/min syöttönopeuksissa. Mittausta varten anturi on asennettu suoraan yhteen leikkausteristä ja se tunnistaa noin 140 mm:n etäisyydeltä, kun kangas on leikkauskohdassa. Tämän jälkeen kytkentälähtö välittää signaalitason suoraan ohjauselektroniikalle ja leikkaaminen alkaa. Näin leikkauselementit voidaan asemoida tarkasti 0,5–2 millimetriin materiaalista riippuen. Kankaan sijainti lasketaan uudelleen jokaisen leikkauksen jälkeen.
Micro-Epsilonin optoCONTROL CLS-K-31 -mittausjärjestelmä tarjoaa erittäin luotettavat ja toistettavissa olevat mittaustulokset. CLS-K-31 ei häiriinny telan kiiltävän pinnan naarmuista tai liasta ja mahdollistaa tarkan leikkauksen parantaen tuotteen laatua sekä vähentäen syntyvän jätteen määrää ja häiriöitä. Koska erilaisia valokuituvaihtoehtoja on runsaasti, pituudet ovat vapaasti valittaessa ja mittauspäitä on monia erilaisia, voidaan ratkaisut räätälöidä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Mittaus- ja arviointikomponenttien sijoittaminen eri paikkaan mahdollistaa tilaa säästävät ratkaisut ja optimaaliset integrointimahdollisuudet.

Suositeltu anturitekniikka

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109