Blue Laser - patentoitua teknologiaa haastaviin mittaustehtäviin

10.09.2019

Laserkolmiomittausantureissa käytetään tavallisesti punaista laservaloa. Haastavien pintojen, kuten punahehkuisen metalin, ja orgaanisten materiaalien, kuten puun ja läpinäkyvien materiaalien, kohdalla punaiset laseranturit saavuttavat suorituskykynsä rajat.

Patentoitu Blue Laser -teknologia

Micro-Epsilonin patentoima Blue Laser -teknologia mahdollistaa tällaisten kohteiden mittaamisen tarkasti. Yksi haastava mittaustehtävä löytyy korkealaatuisen paperin tuotantoprosessista. Tässä patentoitu Blue Laser -teknologia mahdollistaa kostean paperimassan mittaamisen sen muuttuessa kiinteäksi paperirainaksi. Punaisella laservalolla tätä mittausta ei voida tehdä, koska laservalo paistaa vielä kostean paperimassan läpi eikä tuota tarkkoja tuloksia.
Tämä inline-mittaus tehdään käyttämällä optoNCDT 1750BL -laserkolmiomittausanturia, jossa on sininen laserpiste. Tämän mittaustavan suurin etu on, että se voidaan tehdä jo valmistusprosessin varhaisessa vaiheessa. Jos prosessiparametri poikkeaa tavoitearvosta, tuotantoprosessiin on mahdollista puuttua välittömästi. Tämä vähentää merkittävästi jätettä ja säästää rahaa.

Ainutlaatuinen ominaisuus - etäisyyden mittaus läpinäkyvistä materiaaleista

Toinen mittaustehtävä, joka voidaan ratkaista vain käyttämällä Blue Laser -teknologiaa, on läpinäkyvien muovimateriaalien monipisteheijastusmittaus. Micro-Epsilonin monissa maissa patentoima Blue Laser -menetelmä optisille antureille antaa asiakkaillemme mahdollisuuden mitata tarkasti läpinäkyvien materiaalien etäisyyksiä ainutlaatuisella tavalla. Ratkaisu tähän on sininen laservalo, joka, toisin kuin punainen laser, ei tunkeudu materiaaliin. Siksi laserpiste heijastuu terävästi, ja mittaustulokset ovat erittäin tarkkoja.
OptoNCDT 1750BL hallitsee reaaliaikaisen laadunvalvonnan melkein millä tahansa toimialalla. Erittäin pienellä valopisteellä voidaan havaita pienimmätkin komponentit ja kompakti rakenne mahdollistaa anturin asennuksen ahtaisiin tiloihin. Laaja valikoima ominaisuuksia ja erinomainen suorituskyky tekevät optoNCDT 1750:sta luokkansa johtavan anturin. Mallista riippuen anturia on saatavana mittausalueille 20-750 mm. Käyttäjäystävällinen web-käyttöliittymä mahdollistaa mittaustehtävien mukauttamisen ja ennalta määritettyjen esivalintojen noutamisen.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109