Erittäin pieni infrapunakamera valvoo termodynaamisia prosesseja

22.10.2019

Uusi korkearesoluutioinen thermoIMAGER TIM QVGA -infrapunakamera tarjoaa korkean tehon kompaktissa paketissa (46 mm x 56 mm x 68 - 77 mm). Siinä yhdistyvät kaikki ominaisuudet, joita tarvitaan termodynaamisten prosessien turvalliseen, luotettavaan ja tarkkaan analyysiin. Sitä käytetään teollisuusprosessien lämpötilojen valvontaan prosessi- ja virheanalyyseissä, koneiden ja osien lämpötilavalvonnassa sekä tutkimus- ja kehittelytyössä. Kameraa voidaan käyttää -20 ... 900 °C:n lämpötiloissa ja erikoisversiota jopa 1500 °C:n lämpötilassa. Kamera kestää teollisuusympäristöt ja sen suojausluokka on IP67. Laitteella on erinomainen 40 mK:n lämpöherkkyys ja sen mittausnopeus on 80 Hz.

Lisäksi lämpökameraa voidaan käyttää USB:n kautta. Linssit ovat vaihdettavissa Micro-Epsilonin valikoimissa oleviin muihin linsseihin erilaisia mittaustehtäviä varten. Saatavilla on myös TIMConnect-analyysiohjelmisto, joka avulla voidaan tehdä kameran parametriasetukset ja visualisoida lämpökuvat, sekä hyvin dokumentoitu SDK lukuisilla esimerkeillä.

Laadunvalvontaa 3D-tulostuksessa

thermoIMAGER TIM QVGA -kameraa käytetään myös 3D-tulostuksessa. Tässä valmistustekniikassa tulostuspää levittää metallijauhetta rakennusalustalle. Jauhekerros ohennetaan oikean paksuiseksi lastalla. Tämän jälkeen lasersäde sulattaa jauheen komponentin leikkauspinnassa. Sitten rakennusalusta, jolle komponentti luodaan, laskeutuu ja prosessivaihteet toistetaan, kunnes komponentti on täysin valmis.

Hyödyt

  • Luokkansa pienin infrapunakamera (46 mm x 56 mm x 68 - 77 mm)
  • Erinomainen 40 mK:n lämpöherkkyys
  • Suuri mittausnopeus dynaamisiin prosesseihin
  • Sovelluskohtaisesti vaihdettavat linssit
  • Sis. TIMConnect-analyysiohjelmiston ja SDK:n

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109