MainSENSOR: patentoitu mittausperiaate vaativiin mittaustehtäviin

03.03.2020

mainSENSOR mittaa siirtymän ja etäisyyden mittauskohteeseen kiinnitettävän magneetin avulla. Magneetin liikkuessa anturin käämi havaitsee anturielementin magneetikentän muutoksen. Riippuvaisten fyysisten vaikutusten vuoksi etäisyyden ja lähtösignaalin välinen suhde on lineaarinen.

mainSENSORissa yhdistyvät induktiivisten ja magneettisten antureiden edut. Toisin kuin perinteiset Hall Effect -periaatteeseen perustuvat magneettiset anturit, mainSENSOR-mallien mittausalueet ovat huomattavasti laajemmat, ja ne tarjoavat jatkuvan, lineaarisen lähtösignaalin ja edullisemman hinnan. Perinteisistä induktiivisista antureista poiketen näissä antureissa on jatkuva korkea herkkyys (jopa mittausalueen lopussa), täysin metallisen kotelon tuoma erittäin korkea suojausluokitus, kompakti rakenne ja mahdollisuus asentaa flush-anturi ei-magneettisiin materiaaleihin.
Magnetoinduktiiviset anturit ovat ihanteellinen vaihtoehto kytkimille ja läheisyysantureille, sillä käyttäjät voivat tuottaa jatkuvasta analogisesta signaalista niin monta kytkentäpistettä kuin haluavat. Monimutkaisia mekaanisia säätöjä ei tarvita. Lisäksi tarvitaan vain yksi anturi kattamaan mittausalueet 20–55 mm. Mittausalue määrittyy käytetyn magneetin mukaan. Jos tarvitaan eri mittausaluetta, magneetti voidaan vaihtaa helposti ilman lisäkalibrointia.

Erityisen laitteesta tekee mahdollisuus mitata läpi ei-ferromagneettisten esineiden, kuten alumiinin tai ruostumattoman teräksen. Jos mittausympäristö on ankara, anturi voidaan asentaa puhtaaseen ympäristöön erilleen magneetista.
mainSENSORin joustavat sovellusmahdollisuudet avaavat laajan valikoiman mittaustehtäviä. Tuotevalikoima sisältää teollisuusstandardiantureita, joissa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu kotelo (M12, M18, M30) tai kompakti, litteä muovikotelo. Piirilevy ja anturikotelo voidaan mukauttaa sarjatuotantosovelluksiin asiakkaan erityistarpeiden mukaan.
Etäisyysmittausten lisäksi mainSENSORia voidaan käyttää myös pyörimisnopeuden mittaamiseen. Pyörivään mittauskohteeseen kiinnitetään tätä varten yksi tai useampi magneetti. Kun magneetti lähestyy anturia, se tuottaa signaalin muutoksen, jota voidaan käyttää pyörimisnopeuden mittaamisessa. Pyörimissuunta ei vaikuta pyörimisnopeuden havaitsemiseen.

Edut

  • Luotettava
  • Kestävä
  • Ei kulu eikä tarvitse huoltoa
  • Mittaus ei-ferromagneettisten kohteiden kautta
  • Teollisuuskäyttöön tarkoitettu anturiratkaisu
  • Edullinen hinnoittelu myös OEM-sovelluksia varten
  • Asiakaskohtaiset mukautukset

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109