Kapasitiiviset anturit teollisuuden mittaussovelluksiin

14.04.2020

Micro-Epsilonin kapasitiiviset anturit ovat pääasiasiassa passiivisia. Tämä tarkoittaa sitä, ettei niissä ole lämpötiloille herkkiä elektronisia komponentteja, mikä tekee niistä erittäin vakaita ja lineaarisia. Kapasitiivisia antureita käytetään usein sovelluksiin, jotka edellyttävät erittäin korkeaa tarkkuutta ja vakautta. Tällöin näillä antureilla voidaan saavuttaa jopa alle nanometrin erottelukyky. Innovatiivisen teknologiansa ansiosta niillä voidaan myös suorittaa erittäin tarkkoja mittauksia teollisuusympäristöissä. Erilaiset liittymät kuten analogiset, Ethernet- ja EtherCAT-liittymät mahdollistavat liittämisen moderneihin koneisiin ja järjestelmiin.

Teollisuuskäyttöön soveltuvat mittausjärjestelmät

Teollisuuskäyttöön optimoituun anturivalikoimaan kuuluu ohjauselektroniikkoja, kaapeleita ja antureita teollisiin mittaussovelluksiin. CapaNCDT 61x0/IP on kapasitiivinen siirtymien mittausjärjestelmä, joka sopii tuotantoprosessilinjojen laadunvarmistukseen sekä koneisiin ja ohjauslaitteisiin integroitavaksi. Koska tämä mittausjärjestelmä on IP68-suojattu, se sopii monenlaisiin teollisiin mittaussovelluksiin. Alueilla, joilla anturit ovat erittäin alttiina iskuille, CSE-kierreanturit ovat erinomainen vaihtoehto. Nämä anturi ruuvataan tiukasti, jolloin anturi pysyy paikallaan kovassakin tärinässä. Näin mittaustulokset saadaan pidettyä pitkään tarkkoina jopa haastavissa olosuhteissa.

Erittäin tarkka triaxial rakenteen ansiosta

Micro-Epsilonin kapasitiiviset anturit ja kaapelit ovat rakenteeltaan triaxial tyyppisiä. Toisin kuin tavallisissa antureissa, anturin kotelointi ei ympäröi kondensaattoria, vaan siinä on erillinen suojarengas, joka myös tuottaa sähkökentän. Triaxiaalinen rakenne tekee antureista kestävämpiä ja huomattavasti tarkempia. Lineaarisuus on erittäin hyvä ja mittausalueen häiriöt voidaan vaimentaa. Nämä triaxiaaliset anturit voidaan uppoasentaa sähköä johtaviin materiaaleihin ilman, että mittausvirheitä aiheutuu.

Patentoitu miniatyyriliitin

Jos asennustilaa on erittäin vähän, Micro-Epsilonilla on tähän ratkaisuksi miniatyyrikokoinen triaxiaalinen liitin, joka on patentoitu, kuten piirilevyanturitkin. Liittimen koko on vain 3,6 mm, joten se on noin kolme kertaa tavallista liitintä pienempi. Kaapeli, anturi ja liitin ovat melkein saman korkuiset, joten syöttö voidaan tehdä kaapeleiden kautta ilman reikien poraamista. Näin anturi on huomattavasti helpompi integroida koneisiin ja järjestelmiin erityisesti kapeissa asennustiloissa. Kaapeleiden spiraalipäällyste suojaa niitä tehokkaasti vaurioitumiselta.

Lämpötilavakaat tulokset

Teollisuusympäristöissä lämpötila vaihtelee usein voimakkaasti. Materiaalit laajenevat korkeissa lämpötiloissa ja supistuvat alhaisissa. Tämän vuoksi myös anturin ja mitattavan kohteen välinen etäisyys voi muuttua. Paikoissa, joissa lämpötilat vaihtelevat voimakkaasti, lämpötila-alueella -270 ... +200 °C toimivat kapasitiiviset anturit tarjoavat erittäin hyvän 5 ppm:n lämpötilavakauden. Huomattavasti korkeammille lämpötiloille on tarjolla erityisiä keraamisia anturimalleja.

Muutokset ovat mahdollisia milloin tahansa

Tavallisten antureiden lisäksi Micro-Epsilon tarjoaa mahdollisuuden muokata antureita ja ohjauselektroniikkoja asiakkaiden tarpeiden mukaan. Tämä koskee muun muassa kaapelin pituutta, anturin muotoilua tai muutettuja mittausetäisyyksiä.

Edut yhdellä silmäyksellä

  • Erinomainen tarkkuus ja lämpötilavakaus
  • Helppo vaihtaa: kaikkia antureita voidaan käyttää ilman kalibrointia kaikilla ohjauselektroniikoilla.
  • Helppokäyttöisyys web-liittymän kautta
  • Saatavilla modulaarinen ja synkronoitava monikanavainen ohjauselektroniikka
  • Erittäin monipuoliset sovellusmahdollisuudet esimerkiksi puolijohdeteollisuudessa ja suurten moottoreiden ilmavälin mittauksissa sekä jarrulevyjen muodonmuutoksen mittauksessa tai koneiden asemoinnissa

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109