Tehokas laseretäisyysanturi teollisuussovelluksiin

13.04.2021

optoNCDT ILR2250-100 -laseretäisyysanturi on suunniteltu pitkien etäisyyksien mittaamiseen teollisissa sarjatuotantosovelluksissa. Se tarjoaa pitkät mittausetäisyydet yhdistettynä kompaktiin kokoon ja tehokkuuteen. Innovatiivinen AUTO-mittaustila takaa nopean ja automaattisen valotusajan säädön jopa haastavilla pinnoilla. Näin mittaustulokset ovat millimetrin tarkkoja jopa pimeässä sekä heikosti heijastavilta tai kaukaa mitatuista kohteista.
Micro-Epsilon on suunnitellut tämän anturin teollisiin mittaussovelluksiin. On lukuisia teollisuudenaloja, joilla anturit on asennettava turvalliselle etäisyydelle mitattavasta kohteesta esimerkiksi siksi, että kohde säteilee lämpöä, kuten metalliteollisuudessa. Suuren mittausalueensa ansiosta ILR2250-100 voidaan asentaa turvalliselle etäisyydelle mittauskohteesta. Siksi sitä käytetäänkin etupäässä kuljetuksissa, logistiikassa ja kuljetustekniikassa sekä terästeollisuuden automaatiossa.
Muita käyttökohteita ovat nostureiden akseleiden valvonta, missä on valvottava pitkiä etäisyyksiä, etäisyyksien mittaaminen ilmassa drone-lennokkeja käytettäessä sekä äärimmäisen kuumat ympäristöt esimerkiksi metalliteollisuudessa, jossa mitataan saumattomia valssattuja renkaita. Innovatiivinen anturiteknologia mahdollistaa myös paperin, metallien, muovien ja tekstiilien mittauksen.
optoNCDT ILR2250-100 -anturilla on kestävä alumiinivalukotelo ja se on pienen kokonsa ansiosta asennettavissa erittäin pieneen tilaan. Käyttäjäystävällinen asennus ja helppo kohdistus onnistuvat integroidun asennuslevyn ja neljän kierretapin avulla.

Hyödyt

  • Suuri enintään 100 metrin mittausalue (jopa 150 m heijastimella)
  • Tarkat mittaustulokset
  • Helposti mukautettavissa OEM-sovelluksiin ohjelmoitavan MEE-ohjelmiston ansiosta
  • Kompakti muotoilu ja alhainen omapaino
  • Helppo asentaa integroidun asennuslevyn ansiosta
  • Kestävä alumiinivalukotelo

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109