Tehokkaat värianturit sopivat monenlaisiin sovelluksiin

24.05.2021

Modernit colorSENSOR CFO -anturit mittaavat jopa 320 väriä ja erittäin tarkkoja värisävyjen eroja metalleista, muoveista, lasista ja tekstiileistä. Näiden väriantureiden kestävä rakenne, laadukas valokuituoptiikka ja pieni koko tekevät niistä erinomaisen vaihtoehdon teollisuussovelluksiin.
Käytettävissä on neljä erilaista anturityyppiä erilaisiin sovellustarkoituksiin ja materiaaleihin. Ne mahdollistavat tarkat värimittaukset ja monipuoliset sovellusmahdollisuudet.

Reflex-anturi

Suoraan heijastavilla pinnoilla käytetään reflex-anturia. Se on erityisesti suunniteltu metalleja, muoviosia, pinnoitteita ja pakkauksia varten. Reflex-anturi on tarkoitettu osien tunnistukseen, lajittelutehtäviin, värin tarkistukseen ja läsnäolon valvontaan.

Vakioanturi

Vakioanturi on suunniteltu korkeakiiltoisille ja hajaheijastaville pinnoille. Se soveltuu erityisen hyvin heijastamattomien pinnoitteiden tai kromivärien värinmittauksiin.

Rengasanturi

Micro-Epsilonin uudet CFS2-M11- ja CFS2-M20-rengasanturit tunnistavat erittäin pienet värisävyerot jopa vaativilta, kiiltäviltä metallisilta ja rakenteellisilta pinnoilta. Nämä anturit valaisevat kohteensa tasaisesti ja ympyrämäisesti vakaata ja tarkkaa värien tunnistusta varten. Näin ne tunnistavat jokaisen värisävyn täsmällisesti. Niitä käytetään muun muassa paperi-, tekstiili-, muovi- ja autoteollisuudessa.

Lähetinanturi

Läpinäkyvien pintojen mittauksiin käytetään lähetinanturia. Se tarjoaa tarkat tulokset kalvojen, lasien ja erityisesti läpinäkyvien nesteiden mittauksissa.
Modernit liittymät lähettävät tarkat tulokset suoraan. Myös colorSENSOR CFO -ohjauselektroniikka voidaan integroida väyläympäristöön. Se on mahdollista joko suoraan Modbus TCP- tai RTU-yhteyden kautta tai yhteisen PROFINET- ja EtherNet/IP-yhdyskäytävän kautta (Modbus RTU). Modbus TCP:tä ja sitä vastaavaa yhdyskäytävää voi käyttää myös colorSENSOR CFO:n integroimiseen osaksi EtherCAT-ympäristöä.

Suositeltu anturitekniikka

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109