Kompaktit laserkolmiomittausanturit ovat nyt entistäkin monipuolisempia

15.02.2022

Uudet optoNCDT 1420LL -anturit viimeistelevät optoNCDT 1420 -sarjan anturivalikoiman. Näitä erittäin kompakteja antureita voidaan nyt käyttää useilla eri pinnoilla, olivatpa pinnat sileitä, karkeita, valoa diffusoivia tai kiiltävän metallisia. OptoNCDT 1420 LL -antureissa on pieni laserviiva pisteen sijaan optisen keskiarvon tuottamiseen, mikä kompensoi suurelta osin pintojen vaihtelut. Niillä saavutetaan luotettavat, erittäin tarkat mittausarvot karkeilla pinnoilla sekä vikakohdissa, syvennyksissä ja reikäkohdissa. OptoNCDT 1420 LL on saatavana 10, 25 ja 50 mm:n mittausalueilla.

Lisäsuojakalvo nyt saatavilla

OptoNCDT 1x20 -malli voidaan varustaa suojakalvolla. Normaalisti vastaanotinyksikkö on suojattu lasiruudulla. Tietyissä ympäristöissä vallitsevat ulkoiset vaikutukset voivat kuitenkin vahingoittaa tätä ruutua, mistä aiheutuu ei-toivottuja heijastuksia. Siksi voidaan käyttää erityistä suojakalvoa, jolla vältetään ruudun rikkoutuminen.

Yksikanavainen muunninkaapeli

Toinen hyödyllinen lisävaruste on uusi yksikanavainen IC2001/USB-muunninkaapeli, joka yhdistää optoNCDT-laseranturin USB-porttiin RS422-liitännän kautta. Se on edullinen liitäntäratkaisu pysyvään asennukseen. Suojaamaton kaapeli mahdollistaa enintään 1 megabaudin tiedonsiirtonopeuden. Vaativiin mittaustehtäviin on saatavana IF2001/USB-liitäntämoduuli, joka tukee myös RS422/USB-signaalimuuntoa.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109