Uusien tuotteiden pikakatsaus

31.05.2022

Täältä saat yleiskatsauksen Micro-Epsilonin nykyisistä anturiratkaisuista, jotka ovat erityisen kompakteja, älykkäitä ja taloudellisia: 3D-mittaustekniikasta ja paksuuden mittaamisesta laserantureihin ja konfokaalisiin kromaattisiin mittausjärjestelmiin, joilla voidaan toteuttaa erittäin tarkasti siirtymämittaukset. Autamme sinua mielellämme oikean mittausmenetelmän valinnassa tai testimittauksessa.

Tehokkaat 3D-anturit yhtenäisellä ohjelmistoratkaisulla

Micro-Epsilon on kehittänyt uuden, tehokkaan 3D-sukupolven anturit inline-mittauksiin ja tarkastustehtäviin. 3DInspect-ohjelmisto ei tarjoa ainoastaan täydellisiä 3D-pistepilviä, vaan se tarjoaa myös yhtenäisen ohjelmistoratkaisun kaikille tuotevalikoiman 3D-antureille, jotka on suunniteltu tähän tarkoitukseen. 3D-anturit tekevät vaikutuksen mittaustarkkuudellaan mikroniluokkaa pienemmällä alueella. Ne voidaan integroida nykyaikaisiin ympäristöihin GenICam-/GigE Vision -standardien kautta. 3D-pistepilvet on mahdollista arvioida suoraan ja niitä voidaan käyttää myös prosessinhallintaan. Anturit tekevät geometrisia komponenttien tarkistuksia, asennon määrittämistä, läsnäolotarkastuksia sekä litteys- tai tasaisuusmittauksia. Kaikkia antureita voidaan käyttää linjassa, paikallaan ja robotissa.

Tarkat inline-paksuusmittaukset hihna- ja levymateriaaleille

ThicknessGAUGE-järjestelmät tarjoavat erittäin tarkat paksuusarvot nauha- ja levymateriaaleista. C-runkomallien lisäksi ne voidaan integroida tuotantolinjaan myös O-runkoversioina. Ne voidaan räätälöidä täydellisesti mittaustehtävään ja mitattaviin kohdepintoihin käyttämällä eri anturitekniikoita, kuten laserskannereita, laserkolmiomittausantureita, konfokaalisia antureita sekä sähkömagneettisia yhdistelmäantureita. ThicknessGAUGE-järjestelmät mahdollistavat 100-prosenttisen tarkan inline-paksuuden mittauksen. Samalla ne ovat erittäin tarkkoja, taloudellisia ja niitä voidaan räätälöidä mittaustehtävään eri parametrien, kuten leveyden, mittausalueen jne, mukaisesti.

Tehokkaat lasersiirtymäanturit EtherCAT-liitännällä

Innovatiivinen optoNCDT 1900 -laserkolmiomittausanturi tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän nopeutta, kätevää kokoa ja tarkkuutta. Sitä käytetään dynaamisiin siirtymä-, etäisyys- ja sijaintimittauksiin esimerkiksi autoteollisuudessa, 3D-tulostuksessa tai koordinaatinmittauskoneissa. Integroidun teollisuusluokan Ethernet-liitännän (EtherCAT) ansiosta anturi tarjoaa etuja erityisesti nopeille prosesseille ja useiden laitteiden ja koneiden verkottamisessa yhteen. Integrointi EtherCAT-liitännän kautta väyläjärjestelmään voidaan suorittaa vakioprotokollilla TCP, UDP, FTP, mikä helpottaa tietoliikennettä. Vaativia pintoja varten anturi on varustettu älykkäällä pinnan valvonnalla, joka takaa optimaalisen signaalin saannin ja siten vakaat mittaustulokset.

Maailman laajin konfokaalisten anturien valikoima

Konfokaalisia kromaattisia antureita käytetään etäisyys- ja paksuusmittauksissa, joissa vaaditaan parasta mahdollista tarkkuutta ja signaalin vakautta. Ne tarjoavat alan uusinta tekniikkaa, suuren nopeuden ja parhaan tarkkuuden. Erilaiset anturimallit ja ohjainrajapinnat mahdollistavat monia eri käyttökohteita esimerkiksi puolijohdeteollisuudessa, lasiteollisuudessa, lääketieteessä ja muovinvalmistuksessa. Kaikkien pintojen pienimmätkin yksityiskohdat ja rakenteet voidaan mitata luotettavasti näiden tehokkaiden ohjainten ja tarkkojen antureiden ansiosta.

Nykyaikaiset laseretäisyysanturit IO-Link-liitännällä

IO-Link-liitännällä varustettu optoNCDT ILR2250 -laseretäisyysanturi mittaa jopa 100 metrin etäisyydet ilman heijastinta ja jopa 150 metriin asti heijastimella. Anturia voidaan käyttää sekä sisällä että ulkona. Kestävä alumiinivalukotelo on suunniteltu teollisuusympäristöihin. OptoNCDT ILR2250 -anturia käytetään muun muassa terästeollisuudessa sekä kuljetus ja logistiikka-alalla että kuljetinjärjestelmissä. IO-Link-standardi mahdollistaa koko tuotantoprosessin prosessitietojen, parametrien ja diagnoosiarvojen tallentamisen, siirtämisen ja arvioinnin PLC-kortilta aina anturi-/toimilaitetasolle asti. Tämä säästää aikaa ja rahaa. Yhteyden muodostukseen tarvitaan vain yhteinen teollisuuslinja.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109