Seuraavan sukupolven laseranturit

10.01.2023

OptoNCDT 1900 on sarja siirtymä-, etäisyys- ja sijaintiantureita, jotka ovat nopeita, suorituskykyisiä ja suunniteltu pieniin asennustiloihin. Micro-Epsilon esittelee nyt optoNCDT 1900 -tuotesarjan, jossa on integroituna EtherCAT-liitäntä, jotta se voidaan integroida suoraan teollisuusluokan Ethernet-ohjaimiin. Mitattujen arvojen käsittely ja lähetys tehdään tarkasti ja nopeasti integroiduilla suuren suorituskyvyn ohjaimilla. Kaksivaiheisen mittaustulosten keskiarvotoiminnon avulla signaali voidaan optimoida reunoilla ja vaiheissa.

Integroidun teollisuusluokan Ethernet-liitännän (EtherCAT) ansiosta anturi tarjoaa etuja erityisesti nopeille prosesseille ja useiden laitteiden ja koneiden verkottamisessa yhteen. Integrointi EtherCAT-liitännän kautta väyläjärjestelmään voidaan suorittaa vakioprotokollilla TCP, UDP, FTP, mikä helpottaa tietoliikennettä. EtherCAT-liitännän kautta tapahtuvan suoran datalähetyksen ansiosta mitatut arvot ovat käytettävissä reaaliajassa. Datapoiminta oversampling-toiminnolla edistää myös mittausarvojen nopeaa saantia. Tämä mahdollistaa tietojen tallentamisen tai siirtämisen neljä kertaa nopeammin kuin PLC-kortin kyselysykli muuten sallisi. PLC-kortille, jonka sykliaika on 1 ms, mitatut arvot voidaan saada 4 kHz:n taajuudella.
Anturit toimivat älykkäällä pinnan valvonnalla. Näin anturi kykenee aina tuottamaan tarkkoja tuloksia myös silloin, kun vaihdat pintojen välillä ja niillä on eri heijastavat voimakkuudet. Ympäristön valo kompensoidaan jopa 50 000 luksin voimakkuudella.

OptoNCDT 1900 -antureita käytetään sellaisissa käyttökohteissa, jotka vaativat nopeutta ja nykyaikaista tekniikkaa samanaikaisesti, kuten tarkkuusautomaatiossa, autoteollisuudessa, 3D-tulostuksessa ja koordinaatinmittauskoneissa.

MICRO-EPSILON SENSOTEST AB
Vantaankoskentie 14
01670 Vantaa, Finland
jouko.kuosmanen@micro-epsilon.fi
+358 40 8484 109